V-ați gândit vreodată să vă urcați într-un avion cu niște mine antipersonal în valiză? Sau să treceți de controlul de la frontieră cu un aruncător de rachete ascuns în geantă? Sau poate cu niște maimuțe vii pitite în pantaloni? Ei bine, unii au încercat. Site-ul MyOffers.co.uk a adunat la un loc 20 dintre cele mai ciudate lucruri pe care oamenii au vrut să le treacă prin filtrele de securitate din aeroporturi.

1. Pui de tigru. În 2010, funcționarii unui aeroport din Bangkok au descoperit un pui de tigru, în vârstă de două luni, sedat, care era îngrămădit într-o valiză plină cu jucării. Posesoarea valizei era o tânără de 31 de ani care voia să vândă puiul de tigru pe piața neagră din Iran.

2. Cocaină în ghips. Un bărbat de 66 de ani a fost descoperit pe un aeroport din Chile în timp ce încerca să se urce într-un avion ce mergea în Spania având cocaină în ghipsul care-i mobiliza piciorul, sub genunchi. Descoperirea a fost făcută de vameși când pasagerul a trecut prin scanerul cu raze X.

3. Un bărbat mort. O femeie și fiica sa au fost arestate pe aeroportul din Manchester când vameșii au descoperit că bărbatul de 91 de ani pe care cele două femei îi duceau într-un scaun cu rotile era, de fapt, mort. În încercarea de a-i păcăli pe funcționari, mama și fiica i-au acoperit bătrânului ochii cu ochelari de soare și au pretins că doarme.

4.  Un cap de om. Funcționarii de pe aeroportul din Florida au rămas șocați când au descoperit un cap de om cu păr și dinți în bagajele unei femei care venea din Haiti. Capul trebuia să fie folosit în practicile voodoo pentru alungarea spiritelor rele. Femeia a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.

5. Maimuțe vii ascunse în pantaloni. În 2002, ofițerii de frontieră din Los Angeles au avut parte de surpriza vieții, după ce au deschis bagajul unui bărbat care venea din Thailanda. Un pasăre tropicală și-a luat zborul în acel moment, iar în urma verificărilor, funcționarii au descoperit încă trei păsări rare și 50 de orhidee protejate care erau îngrămădite în geanta pasagerului. Adevăratul șoc a venit însă în momentul în care au descoperit cele două maimuțe pitice pe care bărbatul le ascunsese în pantaloni. Traficantul a primit 57 de zile de închisoare, iar animalele au ajuns la zoo.

6. Un crocodil. O adevărată tragedie s-a întâmplat pe un zbor intern din Congo când un pasager a reușit să înșele vigilența funcționarilor aeroportului și a urcat în avion cu un crocodil ascuns în bagaj. Reptila a ieșit însă din geantă, pasagerii s-au speriat și au luat-o la fugă spre partea din față a avionului. Din această cauză, avionul s-a dezechilibrat și s-a prăbușit, cauzând moartea a 20 din cei 21 de pasageri.

7.  Un alt om. Un tânăr din Hong Kong a reușit să se urce într-un zbor de Canada deghizat într-un bărbat mult mai în vîrstă și de rasă caucaziană. În avion însă, asiaticul a mers la toaletă și și-a scos masca din silicon, iar când s-a întors la locul său era total transformat. La coborâre a fost arestat de autoritățile din Canada.

8. O femeie băgată în valiză. În 2013, ofițerii americani de la granița terestră dintre SUA și Mexic au descoperit o femei de 48 de ani ascunsă într-o valiză, în portbagajul unei mașini. Femeia era originară din Thailanda și spera să fie trecută granița în SUA, după ce fusese deportată din această țară.

9. O drujbă. În 2012, o drujbă a fost descoperită pe aeroportul din New York în bagajele unui pasager. Interesant este că proprietarul drujbei a fost lăsat să urce în avion cu periculoasa sculă, dar numai după ce i-a golit rezervorul de benzină.

10. Un aruncător de rachete. În 2012, tot pe un aeroport din New York a fost descoperit un aruncător de rachete în bagajele unui pasager. Din fericire, arma era inofensivă și scoasă din uz. Cu toate acestea, putem să ne imaginăm groaza de pe chipurile funcționarilor care au descoperit-o.

11. Un tatu. În 2004, un animal tatu a fost trimis cu avionul, drept cadou pentru cineva, din Texas către Australia. Din nefericire pentru destinatar, austalienii nu au fost de acord ca animalul să intre în țară, din cauza legislației restrictive, și l-au trimis înapoi.

12. Două bancnote de 100.000 de dolari. În 2009, un pasager din Coreea de Sud a fost oprit de funcționarii de pe un aeroport din New York după ce s-a descoperit în bagajele acestuia două bancnote de 100.000 de dolari. Bancnotele, foarte rare, au fost tipărite în 1934 și nu au fost puse niciodată în circulație. Ulterior, s-a confirmat bănuiala că acestea erau false.

13. Trei mine antipersonal. În 2012, pe aeroportul din New Jersey, ofițerii vamali au descoperit trei mine în bagajele unei femei. Aceasta a spus că mergea la o demonstrație de materiale explozive în San Francisco. În cele din urmă a fost lăsată să urce în avion, dar fără cele trei obiecte periculoase.

14. Un copil ascuns în bagajul de mână. În 2013, doi părinți din Egipt au fost prinși în timp ce încercau să urce în avion cu un copil de 5 luni ascuns în bagajul de mână. Părinții voiau să ajungă în Emiratele Arabe Unite, dar nu aveau viză și pentru copil. Au fost puși sunt acuzare, mai ales că copilul a fost expus radiațiilor, în timpul controlului cu raze X de la frontieră.

15. Un artefact egiptean. În 2008, un sarcofag egiptean din lemn vechi de 3000 de ani a fost depistat la un pasager care călătorea din Spania în Miami. Obiectul era atât de important încât chiar șeful Consiliului Suprem al Antichităților din Egipt a mers în America pentru a investiga artefactul care, în cele din urmă, s-a întors în Egipt.

16. Pastile umplute cu carne de om. Una dintre cele mai macabre descoperiri făcute vreodată pe un aeroport a fost cea a unor polițiști de frontieră din Coreea de Sud care au găsit în bagajele unui pasager ce venea din China pastile umplute cu praf din carne umană de copil. Au fost confiscate mii de astfel de capsule, despre care se crede că pot vindeca anumite boli.

17. Un cameleon. În 2002, o tânără de 17 ani din Dubai a încercat să ducă în Manchester un cameleon pe care-l ținea cocoțat pe cap. Fata a sperat că funcționarii din aeroport vor crede că șopârla este o pălărie. În mod incredibil, cameleonul a ajuns în Manchester, unde a fost reținut de agenții de pe aeroport care i-au observat pe pasagerii ce-și făceau poze cu creatura respectivă.

18. 1000 de tarantule. Un proprietar de pet shop din Londra a fost prins pe un aeroport din Rio de Janeiro cu peste 1000 de tarantule ascunse în bagaje. Polițiștii au avut bănuiala că englezul voia să le vândă în propriul magazin sau era implicat în afaceri cu otrava extrasă de la tarantule, folosită în medicină.

19. Un ponei. Un pui de ponei a fost găsit îngrămădit într-o cușcă de câine a unui pasager german care călătorea în Atlanta. Ofițerii vamali au fost surprinși să descopere că respectiva cușcă era neobișnuit de grea.

20. Ouă de șoim. Un britanic de 48 de ani a fost prins cu 14 ouă rare de șoim călător pe aeroportul din Birmingham. Ouăle valorau 70.000 de euro și urmau să fie vândute unui om de afaceri din Dubai. Traficantul a fost condamnat la 30 de luni de închisoare atât pentru furtul ouălelor dintr-un cuib din munți cât și pentru că a încercat să le exporte ilegal.

Previous post

Cum poți fi înșelat în Europa. Ghidul escrocilor pe țări

Next post

Incursiune în propaganda ISIS și adevărata problemă rușinoasă a Europei

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.