Multor oameni li s-a întâmplat, probabil, să se umple de ridicol când s-au aflat într-o călătorie în străinătate. Unii însă au făcut-o atât de urât, încât aventurile lor au devenit virale pe internet. Ba chiar au determinat şi autorităţile din propriile ţări să-şi ceară scuze pentru faptele concetăţenilor. Iată mai jos o selecţie a unora dintre cele mai mari tâmpenii făcute de oameni aflaţi în vacanţă.

1. Să anunţi pe twitter că ai pus o bombă într-un avion.

În contextul global actual, când ameninţările teroriste sunt mai reale ca niciodată, trebuie să ai, în mod evident, câteva doage lipsă ca să te apuci să anunţi că ai pus o bombă într-un avion, după care să revii şi să spui că totul a fost o glumă. Ei bine, anul trecut, o olandeză de 14 ani, care se recomanda pe twitter „Sarah Queendemetrix”, a scris pe contul companiei aeriene American Air următorul anunţ: „AmericanAir hello my name’s Ibrahim and I’m from Afghanistan. I’m part of Al Qaida and on June 1st I’m gonna do something really big bye”.

Compania americană a luat ameninţarea în serios, chiar dacă, ulterior, fata a revenit tot pe twitter şi a spus că totul a fost o glumă. Autorităţile s-au pus în mişcare, iar adolescenta glumeaţă s-a trezit la uşa apartamentului ei din Rotterdam cu poliţia care i-a făcut dosar penal pentru „alarmă falsă”, infracţiune prevăzută de legislaţia olandeză.

sursa: photo.weibo.com
sursa: photo.weibo.com

2. Să vandalizezi o sculptură din piatră veche de 3500 de ani.

Pe o relicvă veche de 3500 de ani dintr-un templu egiptean a apărut la un moment dat inscripţia, în limba chineză, „Ding Jinhao a fost aici„. Evenimentul s-a transformat într-un scandal internaţional care le-a umplut de jenă până şi pe autorităţile comuniste din China. Nu se ştie dacă Ding Jinhao a fost depistat şi aruncat în închisoare, cert este că „opera sa” a dat multe bătăi de cap muzeografilor egipteni care s-au străduit să o facă dispărută.

3. Să vrei să iei cu tine un pistol în avion.

Transportation Security Administration (TSA), agenţia specializată în securitatea aeroporturilor din SUA, a confiscat în 2014 un număr record de arme: peste 2000 de pistoale, grenade, cuţite şi arme paralizante. Interesant este că această captură este cu 22 procente mai mare decât cea de anul trecut, ceea ce arată că din ce în ce mai mulţi oameni simt nevoia să-şi ascundă în bagaje armele din dotare. Oare de ce? 🙂

sursa: www.scmp.com
sursa: www.scmp.com
 4. Să-ţi laşi copilul să-şi facă nevoile pe podeaua aeroportului

În 2013, a făcut senzaţie fotografia publicată de un ghid turistic din Taiwan care a surprins un copil chinez în timp ce-şi făcea nevoile pe nişte hârtii aşezate de mama sa pe podeaua aeroportului. Asta în condiţiile în care, potrivit martorilor, toaleta era aproape, la un minut distanţă. Fotografia a stârnit comentarii aprinse, iar unii au concluzionat că astfel de lucruri se întâmplă deoarece în China sunt prea puţine toalete publice, iar acelea sunt de regulă murdare, astfel încât oamenii sunt nevoiţi să se descurce cum pot.

5. Să faci scandal astfel încât să-i scoţi din minţi pe membrii echipajului

În 2013, un pasager care zbura de la Reykjavik la New York, cu o cursă Iceland Air, a fost legat de scaun cu folii de bandă adezivă, folosite de regulă pentru împachetarea bagajelor. Motivul pentru care membrii echipajului au luat această măsură extremă a fost acela că bărbatul i-a scuipat, înjurat şi chiar lovit pe ceilalţi pasageri. Echipajul a explicat apoi că a respectat întocmai protocolul în astfel de situaţii, iar la aterizare bărbatul a fost predat autorităţilor.

sursa: kotaku.com
sursa: kotaku.com

6 Să-ţi laşi paşaportul nesupravegheat pe mâinile copiilor

Despre paşapoartele mâzgâlite de copii în timpul călătoriei cu avionul, astfel încât acestea să nu mai poată fi folosite la aterizare, s-au scris mai multe articole în ultimul timp. Unele s-au dovedit a fi hoax-uri, dar au existat şi cazuri reale cum este al acestui cetăţean chinez.  Una peste alta, nu cred că este idee mai proastă decât să-şi laşi paşaportul pe mâna unui copil de 4 ani cu o cariocă în mână.

7 Să te urci pe una din cele 7 minuni ale lumii, deşi ştii că este interzis.

Deşi regulile locale interzic cu desăvârşire escaladarea piramidelor din Giza (Egipt), un fotograf din Rusia, Vadim Makhorov, împreună cu mai mulţi prieteni, s-au urcat pe unul dintre monumentele vechi de mii de ani ale planetei, profitând de neatenţia paznicilor, pentru a face nişte poze. După ce scandalul a devenit viral, rusul şi-a cerut scuze explicând faptul că escaladarea Marii Piramide, una din cele 7 minuni ale lumii, a fost un vis al său din copilărie. 

Ce-i drept, imaginile obţinute sunt spectaculoase…

 

Previous post

Stiglitz şi efectele inegalităţii sau ce avem de învăţat de la Singapore şi Mauritius

Next post

Un detaliu din masacrul din San Bernardino şi 4 argumente care arată că la baza ISIS este Arabia Saudită

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.