Ce-ți trebuie?

– Un piept de pui tăiat cubulețe

– Un morcov tăiat felii

– Un ardei gras roșu tăiat cubulețe mai mari

– Câteva buchețele de broccoli

– Câteva bucăți de baby corn (se găsește în conservă la hipermaketuri)

– Salată Bok Choy (opțional)

– Un ardei iute

– O legătură de ceapă verde

– 2 cepe mici tăiate în patru bucăți

– 3 căței de usturoi zdrobiți

– O cutie de compot de ananas

– Sos de soia

– O lingură de sos de stridii

– o lingură de sweet chili sauce (sos dulce)

Pui cu ananas în stil thailandez
Pui cu ananas în stil thailandez

Cum se face?

1. Într-un wok se pune la încins usturoiul zdrobit și ardeiul iute tăiat mărunt (ardeiul iute trebuie să fie mic) și se lasă aproximativ 2 minute până se eliberează aroma.

2. Se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe și se toarnă peste el sos de soia, care-i dă un gust deosebit.

3. Când este carnea gata se adaugă ceapa tăiată în patru, ananasul din cutie tăiat bucățele, și jumătate din sucul de ananas, apoi restul legumelor (morcovul, ardeiul, baby corn, broccoli și salata Bok Choi tăiată fâșii).

4. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute, se amestecă cu o lingură cu sos de stridii și cu sos dulce, după gust.

5. Se adaugă ceapa verde tăiată bucăți mai mari. Legumele nu trebuie să fie fierte, ci crocante.

Durează aproximativ 30 de minute și se mănâncă cu orez fiert, de preferință jasmine.

Articol precedent

Ce mi-a plăcut și ce nu la Stejarii Country Club din pădurea Băneasa

Articol următor

O veste proastă. Teroriștii au învățat să urce bombe în avioane

Nu sunt comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *