Nu știu alții cum sunt, dar eu când aud cuvântul ”street food” nu pot să mă abțin să nu înghit în sec. Asta pentru că îmi vin în minte numai arome, mirosuri și gusturi pe care nu le găsești în altă parte decât acolo, pe stradă. Când spui street food mă gândesc spre exemplu la străzile din Sukhumvit, cartierul select din Bangkok, în care noaptea vânzătorii ambulanţi îşi scot pe stradă bucătăriile mobile cu grătare pe care sfârâie peşti delicioşi şi satay de pui, sau plitele cu butelie pe care prepară supe cu tăieţei şi fructe de mare, pad thai, rat na, pancake cu fructe şi ciocolată şi alte delicii thailandeze, transformând strada într-o uriaşă cameră de tortură pentru gurmanzii şi pofticioşii din toată lumea. Sau mă gândesc la străduțele lăturalnice din centrul Siem Reap-ului, unde niște doamne simpatice gătesc pește la grătar, amok și orez prăjit, pe care le vând apoi la prețurile incredibile de 2-3 dolari porția. Sau la tarabele cu mango, ananas, dragon fruit și multe alte fructe al căror nume nu l-am reținut niciodată, dar care sunt al naibii de gustoase, de pe străzile Kalutarei din Sri Lanka.

Site-ul Intrepid Travel a organizat un concurs în care le-a cerut cititorilor să trimită fotografii, făcute în călătoriile lor, cu mâncarea de pe marginea drumului. Iată câteva dintre ele.

 Cartagena (Vicki Kellaway)
Cartagena (Vicki Kellaway)
Battambang (Scott Bainbridge)
Battambang (Scott Bainbridge)
Naan pe plită (Amlan Sarkar)
Naan pe plită (Amlan Sarkar)
Lombok (Indonezia), fotografie de Cara Griffith
Lombok (Indonezia), fotografie de Cara Griffith
Naan în Kolkata (Sandipani Chattopadhyay)
Naan în Kolkata (Sandipani Chattopadhyay)
Phnom Pehn (Russell Pearson)
Phnom Pehn (Russell Pearson)

Pe toate celelalte fotografii le puteți vedea aici

 

Previous post

Cu toate măsurile de securitate din aeroporturi, cum a fost posibilă deturnarea avionului EgyptAir?

Next post

15 lucruri pe care nu ți le spune nimeni când te cazezi la un hotel

1 Comment

  1. 19 martie 2018 at 13:00 — Răspunde

    Welcome to the world of Budget trekking! We, here at our office, believe that no one should put aside their dream of trekking on the high himalayans of Nepal because of involving cost which is way over the head. We guarantee that our treks are the cheapest in the Nepalese market when it comes to price. As a part of making our treks cheap we never curtail any part of the trek, we do not alter in the service we provide but we maintain the costs to the rock bottom by trekking in group.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.