Gai Pad Khing face parte dintre acele feluri de mâncare din bucătăria thailandeză în care produsul final depăşeşte cu mult suma gusturilor date de ingredientele folosite. Vei fi surprins, astfel, să vezi ce poţi face din piept de pui, ghimbir, nişte legume banale şi câteva sosuri care se găsesc în toate supermarket-urile din România.

Ce-ţi trebuie pentru Gai Pad Khing

– 500 grame de piept de pui dezosat

– 2 linguri de sos de peşte

– 2 linguri de sos de stridii

– o linguriţă de zahăr

– 1 legătură de ceapă verde

– un ardei gras roşu

– 4 căţei de usturoi

– 3 cepe mici

– un ardei iute

– 2 bucăţi de ghimbir

– o mână de kale (opţional)

 

Cum se face

1. Pieptul de pui se taie fâşii subţiri, astfel încât să se gătească în 2-3 minute. Ghimbirul se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi. Cele trei cepe mici se despică în patru bucăţi. Ceapa verde se taie în bucăţele de 3 cm lungime. Ardeiul gras se taie felii subţiri.

2. Într-un wok se încinge ulei, la foc mare, apoi se pune puiul la prăjit. Se lasă 2 minute fără a se amesteca, apoi se amestecă până ce carnea se rumeneşte un pic. Usturoiul zdrobit se amestecă cu puiul, până când acesta se rumeneşte şi este făcut. Apoi se adaugă ghimbirul şi se amestecă cu carnea aproximativ 1-2 minute, după care se adaugă legumele: ceapa verde, cepele mici, ardeiul. Se amestecă toată compoziţia.

3. Se toarnă în wok două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii. Se adaugă ardei iute, după gust, şi o linguriţă de zahăr, apoi se mai lasă pe foc aproximativ 3-4 minute. Opţional, se adaugă frunzele de kale, tăiate în bucăţi mai mari şi se mai lasă pe foc aproximativ 1 minut. Se serveşte cu orez fiert. (Travel Zoom).

Gai Pad Khing 3

Previous post

Reţeta zilei: Phat Si-io sau cum să combini tăieţeii prăjiţi, alunele caju şi sosurile din bucătăria thailandeză

Next post

Piscina de la Domeniul Greaca. Când ceri puţin, primeşti puţin...

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.