Mâncărurile pe bază de tăieţei prăjiţi, Pad Thai, sunt nelipsite de pe străzile din Thailanda, unde conceptul de „street food” este la el acasă. În ciuda numelui- Pad Thai înseamnă „tăieţei prăjiţi, aşa cum fac thailandezii” – acesta este un fel de mâncare de inspiraţie chinezească şi a fost adus în Bangkok de imigranţii din această ţară. Există o varietate foarte mare de Pad Thai, iar unul dintre feluri se numeşte Phat Si-io, care face o combinaţie spectaculoasă între tăieţei prăjiţi, legume, ouă, alune caju şi sosurile de bază din bucătăria thailandeză.

Phat si 4

 

Ce ingrediente sunt necesare pentru Phat Si-io

– o pungă de 300 grame de tăieţei de orez

– 500 grame de piept de pui dezosat

– un broccoli

– un mănunchi de frunze de kale (este un soi de varză chinezească, asemănătoare cu spanacul. Se găseşte în hipermarket-urile din Bucureşti în caserole. În caz că nu găsiţi kale, acestea pot fi înlocuite cu spanac verde)

– 2 ouă

– 3 căţei de usturoi

– o lingură de zahăr

– 100 grame de alune caju pisate

– sos de stridii

– sos de soia dulce

-sos de chili (chinezesc) dulce

– o lime

– un ardei iute

Important: In loc de carne de pui se poate folosi vită, porc sau fructe de mare.

Phat si 3

 Cum se prepară

1. Pieptul de pui se taie fâşii cât mai subţiri, astfel încât să se poată prăji în maxim 5-6 minute. După ce este tăiat, puiul se pune la marinat cu o lingură de sos de soia, o lingură de sos de stridii, un albuş de ou, o lingură de făină de soia şi o lingură de zahăr.

2. Se pun tăieţeii la fiert, conform instrucţiunilor de pe pungă. Într-o altă oală se opăreşte broccoli, timp de aproximativ 5 minute, nu mai mult pentru că acesta trebuie să rămână crocant. De asemenea, tăieţeii nu trebuie fierţi mai mult de 7-8 minute.

3. Într-un wok se încinge ulei, se pune usturoiul pisat, până devine auriu şi se adaugă carnea de pui. Se lasă la prăjit şi se amestecă până este gata, maxim 5 minute. Se adaugă fâşii de ardei iute, după gust, şi sare, tot după gust. Când este gata, se trage tot acest amestec într-o parte a wok-ului şi se mai adaugă 2 linguri de ulei.

4. În partea rămasă liberă a wok-ului se sparg 2 ouă. Când ouăle sunt uşor făcute, la foc mare, se amestecă totul. Se adaugă tăieţeii şi iarăşi se amestecă. Se adaugă broccoli desfăcut bucheţele şi varza kale tăiată fâşii de 2 centimetri, apoi 2-3 linguri de sos de stridii, 2-3 linguri de sos de soia dulce şi sos de chilli şi, la final, alunele pisate. Se dă focul la maxim şi se amestecă timp de aproximativ un minut. Se serveşte cu zeamă de lime, după gust. (Travel Zoom)

Phat si 2

Previous post

Cu cortul la Marea Egee. Cea mai ieftină vacanţă în Thasos

Next post

Reţeta zilei: Gai Pad Khing, o surpriză culinară cu pui şi ghimbir

1 Comment

  1. […] Important: In loc de carne de pui se poate folosi vită, porc sau fructe de mare…citeşte continuarea pe travelzoom.ro […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.