Dacă nu ai ajuns încă în Mauritius, îţi aducem noi Mauritiusul la tine. Din punct de vedere culinar, desigur. Unul dintre cele mai răspândite feluri de mâncare de pe această insulă, atât printre localnici cât şi printre turişti, foarte gustos şi uşor de făcut, îl reprezintă tăiţeii prăjiţi. Ştim că ai mai mâncat fried noodles şi în alte ţări din Asia sau Africa însă reţeta din Mauritius diferă consistent de toate celelalte.

Ce-ţi trebuie?

  • 400 grame tăiţei cu ou (egg noodles)
  • 2 bucăţi de piept de pui fără os
  • o cană de creveţi fierţi (Reţeta originală conţine atât pui cât şi creveţi. Se poate face însă doar cu carne de pui)
  • 2 morcovi mari, daţi prin răzătoare pe lung, pentru ca fâşiile să fie mai mari
  • o legătură de ceapă verde
  • o legătură de chives (ceapă verde măruntă)
  • o jumătate de varză tăiată fâşii (preferabil varză chinezească)
  • 5 căţei de usturoi
  • 7 linguri de sos de soia (dark soy)
  • 3 ouă

Mauritian fried noodles 2

Cum se face?

  1. Pieptul de pui se taie cubuleţe. Într-un wok se încinge ulei, se pun la prăjit cubuleţele de pui, cu sare şi piper şi o lingură de sos de soia. Când este gata se scoate într-o farfurie.
  2. Se face un sos din căţeii de usturoi pisaţi şi o jumătate de cană de apă.
  3. În wok se pun două linguri de ulei la încins, apoi varza şi se amestecă două trei minute. Se adaugă morcovii şi se amestecă încă două-trei minute. Se pune restul de sos de soia şi trei linguri din sosul de usturoi cu apă. Se amestecă.
  4. Se pun tăiţeii în wok peste legume şi se amestecă bine, astfel încât să se pătrundă cu sosul.
  5. Se adaugă puiul prăjit, ceapa verde tocată mărunt şi încă două linguri din sosul de usturoi (după gust, se poate pune mai mult sau mai puţin). Se amestecă la foc mare şi, în funcţie de preferinţe, se mai poate pune sos de soia. Se ornează cu chives (ceapă verde măruntă).
  6. Se bat cele trei ouă, se face omletă, se lasă la răcit şi se taie fâşii subţiri cu care se ornează tăiţeii. Totul durează jumătate de oră.
  7. În restaurantele din Mauritius, fried noodles se serveşte alături cu un sos de chilli. Pentru cei care preferă varianta picantă.
  8. Atenţie la sare: sosul de soia este deja sărat!
Mauritian fried noodles
Mauritian fried noodles
Articol precedent

O jurnalistă a refăcut, singură, Drumul Mătăsii. "În unele sate din China eram o apariţie exotică"

Articol următor

"Ciudaţii" de pe couchsurfing.com şi alte poveşti de călătorie

Nu sunt comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *