Unul dintre cele mai răspândite feluri de mâncare indiene, dar care este la fel de întâlnit şi în Africa de Est, este „curry masala cu legume”. Succesul acestei delicatese asiatice, uşor de gătit, se datorează combinaţiei de condimente numite „garam masala” (piper, cuişoare, scorţişoară, nucşoară, cardamon, chimion şi frunze de dafin). Din fericire, „garam masala” se găseşte şi în România, în hipermarketuri sau în magazinele dedicate bucătăriei asiatice.

Curry masala cu legume 2

Ce-ţi trebuie?

  • O bucată de ghimbir dată prin răzătoare
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • jumătate de conopidă fiartă
  • 3 cartofi fierţi
  • o ceapă medie, tocată mărunt
  • un ardei tocat cubuleţe
  • 3 roşii tocate mărunt sau o cutie de roşii decojite la conservă
  • 2 cutii de lapte de cocos
  • un morcov tăiat rondele
  • un pumn de mazăre congelată
  • coriandru ( se poate pune şi pătrunjel, deşi nu are aceeaşi aromă)

Cum se face?

  • Într-un wok cu ulei încins se pun usturoiul şi ghimbirul. Se amestecă, apoi se adaugă ceapa, ardeiul şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se amestecă din nou şi se adaugă o linguriţă de garam masala. Se amestecă, apoi se lasă 10 minute la foc scăzut până se înmoaie legumele.
  • Se pune o jumătate de cană de apă sau supă de pui. Se adaugă conopida şi roşiile, o linguriţă de praf de chilli sau fulgi de chilli şi, spre final, laptele de cocos.
  • Durează aproximativ 30 de minute şi se mănâncă cu pâine naan sau orez.
  • Foarte important: Se poate face şi cu carne de pui (În acest caz, puiul tăiat cubuleţe se pune la prăjit împreună cu usturoiul şi ghimbirul).

Curry masala cu legume 3

 

 

Articol precedent

Despre regula "orei cinci" şi turistul "walking ATM". Mic ghid de supravieţuire în Asia de Sud- Est

Articol următor

Nouă lucruri pe care să le ştii înainte de a merge la plaja Corbu

Nu sunt comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *