Pe străzile din sudul Indiei şi din Sri Lanka, veţi întâlni frecvent tonete care vând nişte chifteluţe delicioase, foarte condimentate. Localnicii le numesc „Dal Vada”, sunt făcute din linte cu multe condimente şi sunt, probabil, cele mai răspândite snack-uri din această parte a lumii. Ca o paranteză, în bucătăria indiană şi singaleză (Sri Lanka) lintea este foarte folosită. Reţeta „Dal Vada” este foarte simplă, aşa că amatorii de mâncare exotică pot să-şi gătească singuri acasă chifteluţele indiene.

Dal vada 3

 Ce-ţi trebuie?

– 2 căni de linte roşie (ţinută în apă peste noapte)

– o cană de linte roşie uscată, care se pisează în râşniţă

– 2 ardei iuţi verzi, tocaţi mărunt

– o ceapă mare, tocată mărunt

– 3-4 frunze de curry

– o linguriţă de praf de chilli

– o lingură de făină de orez (sau făină de grâu). Se adaugă doar dacă nu se leagă compoziţia.

– o lingură de praf de cocos

– porumb fiert (boabe)

Dal vada 2

Cum se face?

1. Lintea înmuiată în apă se scurge şi se zdrobeşte în blender, astfel încât să rezulte o pastă, dar nu prea moale. Această pastă se amestecă cu praful de linte uscat, cu ardeii şi ceapa.

2. Se adaugă apoi frunzele de curry zdrobite mărunt, praful de chilii, pudra de cocos, boabele de porumb şi sare, după gust. Dacă pasta rezultată e prea moale se adaugă o lingură de făină de orez (sau de grâu).

3. Chifteluţele trebuie să fie mici. Se pun la prăjit la foc mic, spre mediu.

4. În acelaşi ulei cu chifteluţele se prăjesc şi ardei iuţi. Localnicii le mănâncă împreună. (TravelZoom)

Dal vada

 

Articol precedent

Cum arată şi ce poţi să faci în "Vama Veche" din Sri Lanka

Articol următor

Oameni şi elefanţi sau adevăratele nestemate din Sri Lanka

Nu sunt comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *