Din cauza noile tulpini de coronavirus, țările din Uniunea Europeană adoptă măsuri de restricții suplimentare pentru călătoriile în această perioadă.

De exemplu, Franța a decis ca, începând cu data de 31 ianuarie 2021, toate persoanele ce vin din statele UE trebuie să prezinte la trecerea frontierei sau la compania de transport un test PCR cu rezultat negativ prelevat cu maxim 72 de ore înaintea deplasării.

Prezentăm mai departe condițiile de călătorie valabile la 1 februarie 2021 în fiecare stat din Uniunea Europeană.

Austria- carantină până la efectuarea unui test negativ

Secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Transporturilor, Magnus Brunner (ÖVP-PPE), consideră că interzicerea zborurilor din țările cu risc ridicat nu are sens; el sugerează să testeze toți pasagerii din țările cu risc ridicat direct înainte de plecare, așa cum a propus Comisia Europeană. După aterizare, pasagerii trebuie să intre în carantină pentru câteva zile (minim cinci) iar apoi să prezinte un test negativ PCR sau antigen.

Belgia- toate călătoriile neesențiale au fost interzise până pe 1 martie

Până pe 1 martie a.c., autoritățile belgiene au interzis toate călătoriile neesențiale (în scop turistic sau recreativ) spre și dinspre Regatul Belgiei. În această perioadă, sunt autorizate doar călătoriile esențiale, respectiv:

  1. din motive imperative familiale (decese, căsătorii, regrupare familială, custodia copiilor etc.);
  2. din motive umanitare (în scop medical, asistență persoane vulnerabile etc.);
  3. deplasările pentru studii (cercetători, studenți, stagiari, elevi etc.);
  4. deplasările rezidenților transfrontalieri;
  5. călătoriile de afaceri sau profesionale;
  6. din alte motive urgente (motive juridice, relocări, reparații urgente etc.).

Toți călătorii care vor sosi în Regatul Belgiei, indiferent de mijloacele de transport utilizate, vor trebui să prezinte o declarație pe proprie răspundere pentru a justifica motivul deplasării, disponibilă la: https://www.info-coronavirus.be/fr/. Declarația pe propria răspundere va fi anexată la „Formularul de localizare a pasagerului” (Passenger Location Form) și va trebui să fie însoțită de documente justificative.

Bulgaria- test PCR obligatoriu pentru toate persoanele care intră în țară

Testul PCR obligatoriu pentru toți cei care intră în Bulgaria a fost introdus pe 29 ianuarie, conform unui nou ordin al ministrului sănătății Kostadin Angelov. Testul trebuie făcut cu maxim 72 de ore înainte de plecare. Sunt exceptați de la test șoferii de camioane și de autobuze, personalul companiilor aeriene etc.

Cipru- cetățenii din România nu pot călători în scop turistic

Pentru autoritățile din Cipru doar Australia, Noua Zeelandă, Singapore și Thailanda sunt singurele țări considerate cu risc scăzut, iar călătorii nu trebuie să se prezinte nici test negativ și nici nu trebuie să stea în carantină.

În ceea ce privește statele UE, Germania, Grecia și Finlanda sunt considerate cu risc mediu și pasagerii din aceste țări trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare. Pasagerii care provin din alte state membre ale UE sunt considerați cu risc ridicat și trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare și, în plus, să rămână auto-izolați 14 zile după intrare.

Cehia- sunt excluse călătoriile în scop turistic

Începând cu data de 30 ianuarie 2021, autoritățile cehe au decis să interzică toate călătoriile neesențiale în Republica Cehă pentru toți cetățenii străini, independent de clasificarea statelor de proveniență în funcție de nivelul de risc de infecție (roșu, portocaliu, verde). Este în continuare permis accesul în Republica Cehă pentru motive întemeiate, respectiv întoarcerea la reședință, relații de muncă, studii, probleme de familie. Sunt excluse călătoriile în scop turistic. Aceste măsuri nu se aplică cetățenilor cehi.

Germania- test PCR sau antigen

Germania a împărțit țările în trei categorii de risc. România se află în categoria a treia.

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din celelalte zone de risc (categoria 3, inclusiv România) oricând în ultimele 10 zile înainte de sosire, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, în limba germană sau engleză, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german sau să se testeze la cel mult 48 de ore după sosire.

Persoanele sunt obligate să se deplaseze direct, cu minimizarea contactelor, și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 10 zile de la sosire (termenul legal folosit fiind cel de „carantină“). Respectarea acestei obligații de autoizolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Danemarca- test PCR sau antigen efectuat cu maxim 24 de ore anterior îmbarcării în avion

Până pe data de 28 februarie 2021, toate persoanele care doresc să intre în Danemarca, respectiv persoanele care au un motiv întemeiat să intre în această țară, trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, molecular tip PCR sau antigen, efectuat cu maximum 24 de ore anterior îmbarcării în avion, cu destinația Danemarca. Rezultatul testului trebuie să fie redactat într-una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană sau în limbi scandinave.

Copiii cu vârsta de sub 12 ani sunt exceptați de la această măsură. Măsura se aplică inclusiv cetățenilor danezi și persoanelor cu permis de ședere/muncă în Danemarca, la frontiera aeriană, aceștia fiind, însă, exceptați de la obligativitatea prezentării unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, molecular tip PCR sau antigen la trecerea frontierei terestre.

Finlanda- compania aeriană Finnair solicită test negativ la urcarea în avion

Guvernul Finlandei a decis să refuze intrarea tuturor lucrătorilor străini începând de pe 27 ianuarie (valabil 30 de zile), cu excepția „profesiilor relevante pentru societate”, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății și salvatorilor.

Ministerul de externe din Finlanda descurajează toate călătoriile în Irlanda, Marea Britanie și Africa de Sud din cauza mutațiilor virale găsite în aceste țări. Cu toate acestea, zborurile directe sunt din nou permise, dar toți pasagerii sunt testați la aeroport la sosirea în Finlanda.

Începând cu 28 ianuarie, Finnair solicită un test de coronavirus negativ de la toți pasagerii cu vârsta peste 12 ani care merg în Finlanda sau un certificat medical care să ateste că ați avut COVID-19 în ultimele șase luni, dar acum sunteți complet recuperați.

Grecia- izolare pentru șapte zile

Toate persoanele care intră pe teritoriul Greciei (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă), până la data de 8 februarie 2021, sunt supuse măsurii de autoizolare la locul de domiciliu/reședință pentru o perioadă de 7 zile Persoanele care sosesc în Republica Elenă pentru o ședere cu o durată mai mică de 7 zile, trebuie să rămână în autoizolare pe întreaga perioadă în care se află pe teritoriul țării.

Persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord au obligația de a prezenta un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat pe cheltuială proprie, pentru a putea ieși din autoizolare.

Părăsirea domiciliului se va face cu transmiterea prealabilă a unui mesaj SMS la numărul de telefon 13033;

Având în vedere sezonul turistic viitor, ministrul turismului Harri Theorcharis a explicat că și cei care nu vor fi vaccinați vor putea vizita Grecia.

„Nu va exista nici o interdicție și nici o dificultate în vizitarea țării noastre sau a oricărei alte țări, fie că este sau nu vaccinată. Vaccinarea nu va fi o condiție prealabilă”, a spus el.

Între timp, ministrul Theocharis a fost de acord cu omologul său sârb că, pentru ca turiștii sârbi să intre în Grecia, iar grecii să intre în Serbia, un certificat de vaccinare poate fi utilizat în locul unui test PCR negativ.

Franța- test PCR negativ

Începând cu data de 31 ianuarie 2021, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția) au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, rutieră, maritimă și feroviară. De asemenea, autoritățile franceze recomandă evitarea călătoriilor neesenţiale dinspre statele spațiului european către Franța.

Autoritățile franceze recomandă insistent ca persoanele care sosesc în Republica Franceză dintr-un alt stat al spațiului european să se autoizoleze pentru o perioadă de șapte zile de la sosire și să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Croația- test PCR efectuat cu maxim 48 de ore anterior intrării în țară

La data de 29 ianuarie 2021, Autoritatea Națională de Protecție Civilă din Republica Croația a prelungit, până la 15 februarie 2021, măsura obligativității prezentării la intrarea pe teritoriul Republicii Croația, de către cetățenii străini care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, a unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 ore anterior intrării sau de a efectua un test PCR după intrarea în Republica Croaţia, pe cheltuială proprie, cu obligația de a intra în autoizolare până la primirea unui rezultat negativ.

Lista unităților care efectuează teste moleculare tip RT-PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Republica Croația poate fi consultată aici: https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763Costul pentru efectuarea unui test variază între 70 și 200 euro.

Spania- test PCR cu rezultat negativ

Toate persoanele care călătoresc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

Începând cu 10 decembrie a.c., călătorii care provin din zone/state cu risc epidemiologic ridicat pot prezenta la intrarea pe teritoriul Spaniei, pe cale aeriană sau maritimă, ca alternativă la testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, un test TMA negativ (Transcription-Mediated Amplification) sau alte probe moleculare echivalente.

Citește și: CE REGULI ANTI-COVID-19 VOM RESPECTA CÂND CĂLĂTORIM CU AVIONUL

Potrivit listei în vigoare la acest moment (anexa 2 a documentului disponibil aici), România se regăsește printre statele care sunt vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.

Insulele Canare (Tenerife)

Călătorilor provenind din state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, li se aplică același regim ca cel stabilit la nivel național, respectiv obligativitatea prezentării unui test molecular negativ tip PCR sau TMA pentru infecția cu SARS-CoV-2 la sosirea în arhipelag, care să fie efectuat cu maxim 72 de ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

Ungaria- sunt interzise călătoriile în scop turistic

Cetățenii străini nu pot intra în Ungaria în scop de şedere, cu excepţia situaţiilor strict reglementate.

Categorii de persoane care pot călători în Ungaria fără restricții:

  • posesorii de pașapoarte diplomatice/de serviciu sau carnet de marinar;
  • conducătorii auto în cadrul traficului de marfă;
  • posesorii de pașapoarte simple în situația în care solicită intrarea în cadrul unei vizite oficiale (se certifică prin prezentarea documentelor oficiale);
  • persoanele care, la intrarea în Ungaria, certifică că au fost infectate cu COVID-19 în termen de 6 luni înainte de data cererii de trecere a frontierei și în prezent sunt vindecate.

Irlanda- test PCR, atât la îmbarcarea în avion, cât și la sosirea pe aeroport

Toate persoanele care sosesc în Irlanda trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Irlandei. La acest moment, testul molecular de tip PCR este singurul tip de test acceptat de autoritățile de sănătate publică irlandeze.

Testul trebuie prezentat atât înainte de îmbarcare pe cale aeriană și maritimă, cât și la sosirea pe aeroportul din Dublin.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane: persoanele care călătoresc din Irlanda de Nord, lucrătorii din transportul internațional, inclusiv transportatorii, echipajele aeronavelor și navelor maritime, copiii cu vârsta sub 6 ani, precum și persoanele aflate în tranzit către un alt stat, cu condiția de a nu părăsi zona de tranzit aeroportuar.

La intrarea în Irlanda, pe cale aeriană sau maritimă, pasagerii au obligația de a completa un formular de localizare (disponibil online: https://www.gov.ie/en/publication/ab900-covid-19-passenger-locator-form/ sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc).

Italia- test PCR sau antigen cu 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul italian

Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile. Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.

Lituania- test PCR și autoizolare pentru 14 zile


Începând cu 25 ianuarie, toți călătorii din țările UE trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat în 48 de ore înainte de intrarea în Lituania (tradus în limbile lituaniană, engleză sau rusă). Dacă testul nu este prezent, călătorii trebuie să se înregistreze pentru un test în Lituania în termen de 24 de ore de la sosire, fie prin hotline-ul COVID-19 tel. 1808 sau direct într-o instituție medicală care efectuează teste de laborator COVID-19.
În plus față de un test negativ COVID-19, sosirile din toate țările (cu excepția Greciei, Finlandei și unele părți ale Norvegiei) trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile. Dacă testul din ziua a 10-a este negativ, autoizolarea se suspendă.

Călătorii care sosesc în Lituania prin transport regulat, special sau charter pe cale aeriană, maritimă sau terestră trebuie să se înregistreze aici pe site-ul Centrului Național de Sănătate Publică și să prezinte confirmarea primită, codul QR, în momentul îmbarcării.

Letonia- se așteaptă noi măsuri restrictive

Începând cu 15 ianuarie este necesar un test negativ obligatoriu COVID-19 pentru a intra în Letonia. Începând cu 25 ianuarie, un singur tip de metodă de testare recunoscută la nivel internațional va fi acceptată: testul PCR. De asemenea, cei care au avut COVID-19 în ultimele trei luni vor putea prezenta declarația medicului.
Autoritățile au anunțat însă că Guvernul ar putea decide în această săptămână asupra înăspririi restricțiilor de călătorie.

Malta- test PCR sau carantină 14 zile

România face parte dintre statele care sunt incluse în lista statelor/zonelor cu cod portocaliu, pentru care este necesară prezentarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 (în caz contrar fiind necesară efectuarea acestuia după sosire sau intrarea în carantină timp de 14 zile).

Olanda- test PCR plus test rapid făcut cu 4 ore înainte

Toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care intenționează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Țărilor de Jos au obligația de a prezenta un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Testul pentru infecția cu SARS-CoV-2 trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • să fie efectuat în ultimele 72 ore anterior sosirii și să fie negativ;
  • să fie un test molecular tip PCR;
  • să fie emis într-una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză;
  • să cuprindă numele și prenumele călătorului, în conformitate cu datele din pașaport;
  • să conțină detalii despre laboratorul care a efectuat testul, precum și data efectuării acestuia.
  • Începând cu data de 23 ianuarie 2021, pe lângă testul molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care sosesc în Regatul Țărilor de Jos din zonele de risc (inclusiv România) pe cale maritimă sau aeriană, trebuie să prezinte și un test rapid (antigen sau LAMP – amplificare izotermă mediată prin buclă) efectuat cu maximum 4 ore înainte de plecare/îmbarcare. Măsura se aplică inclusiv pasagerilor aflați în tranzit. Mai multe informații cu privire la testul rapid pot fi consultate aici: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/tes….

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligația de a verifica dacă pasagerii care sosesc pe cale aeriană sau maritimă dețin cele două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, lipsa acestora atrăgând imposibilitatea îmbarcării.

Polonia- carantină 10 zile

Călătorii care sosesc în Republica Polonă în perioada 28 decembrie 2020 – 31 ianuarie 2021, din statele membre UE, inclusiv România, prin intermediul transportului organizat (cu avionul, trenul sau autocarul), precum şi cetăţenii statelor membre UE care se deplasează în Polonia prin trecerea frontierei externe a UE (respectiv din Ucraina, Belarus sau Federaţia Rusă) trebuie să intre în carantină la o locație declarată la sosire, pentru o perioadă de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente de către persoanele în cauză.

La intrarea în Republica Polonă, călătorii trebuie să furnizeze autorităţilor de frontieră adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum şi un număr de telefon de contact și să se deplaseze imediat la locuința declarată. Perioada de 10 zile de carantină va fi calculată începând cu ziua următoare intrării în acest stat.

LOT (compania aeriană națională) a informat că toți pasagerii care se întorc în Polonia nu mai sunt obligați la carantină dacă prezintă dovada unui test negativ efectuat în ultimele 48 de ore sau vaccinare; în conformitate cu un regulament modificat, care a intrat în vigoare la 23 ianuarie.

Portugalia- test PCR pentru călătorii din România

Portugalia se confruntă cu o situație deosebită din cauza numărului mare al infectărilor cu coronavirus. Guvernul a suspendat toate zborurile dintre Portugalia și Marea Britanie, permițând doar zborurilor care repatriază cetățenii portughezi și britanici. Portugalia va suspenda, de asemenea, toate zborurile din și către Brazilia, în vigoare începând de vineri 29/01 până la 14/02 – chiar dacă nu a fost identificat niciun caz din varianta braziliană.

În ceea ce privește România, statele care au între 150 – 500 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (Germania, Austria, Belgia, Cipru, Croația, Danemarca, Franța, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, România, Suedia, Elveția), în cazul cărora autoritățile portugheze recomandă doar efectuarea de călătorii esențiale – obligația de a prezenta un test molecular (tip RT-PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării.

Suedia- cetățenii români pot călători în Suedia

  • Intrarea tuturor persoanelor (cu excepția cetățenilor suedezi) care călătoresc din Norvegia, Marea Britanie sau Danemarca către Suedia este interzisă până la data de 14 februarie 2021, inclusiv pentru persoanele aflate în tranzit (lista excepțiilor poate fi consultată mai jos). 
  • Cetățenii români care sosesc din alte state nu au restricții de intrare în Suedia.

Recomandări ale MAE pentru cetățenii români care efectuează deplasări dinspre România către Suedia:

Recomandări generale:

Consultați restricțiile menționate anterior!

Pe perioada pandemiei nicio călătorie nu este lipsită de riscuri. În cazul în care alegeți să călătoriți, planificați cu atenție și informați-vă cu privire la toate condițiile de drum și de ședere.

Pentru deplasările turistice sau de scurtă durată, cetățenii români sunt rugați să țină cont de necesitatea deținerii Cardului European de Asigurări de Sănătate sau a unei alte forme de asigurare medicală, precum și a unei asigurări de călătorie care să acopere diversele riscuri.

Cetățenii români trebuie să se asigure că deţin resursele financiare necesare acoperirii cheltuielilor de întreținere pentru întreaga perioadă a deplasării, inclusiv pentru întoarcere

Slovenia- carantină de zece zile sau prezentarea unui test PCR negativ

La intrarea în Slovenia, persoanele cu reședința într-un stat aflat pe lista roșie trebuie să se supună unei perioade de carantină de 10 zile la adresa de domiciliu declarată, prin decizie comunicată de autoritatea competentă (Ministerul Sănătății) autorităților de frontieră. Cheltuielile ocazionate de carantinare sunt suportate de către persoana în cauză.

Este posibilă testarea pentru infecția cu SARS-CoV-2 în timpul perioadei de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, autoritatea competentă va anula decizia de carantinare, însă numai după efectuarea a cel puțin 5 zile de carantină.

Pot fi exceptate de la această obligație persoanele care prezintă la intrarea în Slovenia un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 ore, efectuat într-un stat membru UE, al spațiului Schengen sau în Slovenia, de către o entitate/persoană recunoscută/listată de Institutul de Microbiologie și Imunologie și Laboratorul Național pentru Sănătate, Mediu și Alimentație (https://www.nlzoh.si/), sau un test rapid de antigen efectuat numai într-un stat membru UE/spațiul Schengen, cu o valabilitate de 24 de ore.

Slovacia- izolare și efectuarea unui test PCR după cinci zile

  • Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Slovaciei în scopul repatrierii sau al deplasării în statul UE de destinaţie, fără prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, fără aprobare prealabilă din partea autorităţilor slovace, cu condiţia ca deplasarea pe teritoriul Slovaciei să aibă loc fără oprire, în decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul Slovaciei, inclusiv pentru realimentarea cu combustibil.
  • Cetăţenii români care sosesc în Slovacia trebuie să intre în izolare la domiciliu sau reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 în Slovacia, nu mai devreme de a 5-a zi de izolare. Dacă nu prezintă simptome de infecţie cu SARS-CoV-2, cetățenii români pot ieși din izolare după a 10-a zi, fără efectuarea testului RT-PCR. Alternativ, cetăţenii români care sosesc în Slovacia pot prezenta, la intrare, un test RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau un test antigen cu rezultat negativ, cu o valabilitate de cel mult 72 de ore, efectuat în laboratoare din Austria sau Republica Cehă.

Previous post

4 plaje frumoase din Turcia unde poți să ajungi din București într-o zi, cu mașina

Next post

Galerie FOTO. „Vara cu Iulică” sau cum am redescoperit frumusețile patriei în pandemie

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.