Ras Al Khaimah este unul dintre cele șapte emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite. Deși nu este la fel de cunoscut ca Dubai și Abu Dhabi, acest loc are multe de oferit în ceea ce privește turismul. Când vizitați Emiratele Arabe Unite, o idee bună este să puneți pe listă și Ras Al Khaimah, măcar pentru câteva zile.

Cum se ajunge?

În prezent, există două zboruri zilnice pe ruta București – Dubai și de două ori pe săptămână pe ruta Cluj – Dubai (începând din martie 2021). De la aeroportul din Dubai, transferul cu mașina până în Ras Al Khaimah durează doar 45 de minute. Probabil că începând cu această toamnă, vor exista și curse charter din România până în Ras Al Khaimah.

Când este perioada cea mai bună pentru a merge în Ras Al Khaimah?

Deși perioada optimă pentru a vizita Ras Al Khaimah este octombrie – aprilie, vizitatorii se pot bucura de soare pe tot parcursul anului și pot avea parte de experiențe inedite la Centrul de Aventură Jebel Jais, amplasat pe cel mai înalt vârf montan din Emirate (1.934 metri). Aici, temperaturile sunt cu 10 grade mai scăzute decât la nivelul mării.

Cât de sigur este emiratul Ras Al Khaimah?

Ras Al Khaimah este una dintre destinațiile cu cea mai spectaculoasă creștere a turismului din zonă. Din acest motiv, programul continuu de vaccinare pentru persoanele care lucrează în industria ospitalității a făcut ca până la jumătatea anului numărul celor vaccinați să se apropie de 100%.

Mai mult, Ras Al Khaimah oferă test PCR gratuit la plecare pentru turiștii din țările care solicită acest lucru. Această facilitate se oferă oaspeților care stau minimum 2 nopți și este valabilă până pe 30 iunie 2021.

Ce poți să faci în acest emirat?

În Ras Al Khaimah există 64 de kilometri de plajă cu resorturi pentru familii și hoteluri de lux sau terenuri de golf amplasate chiar pe malul apei, sporturi nautice etc.
Pornind într-o aventură cu caiacul printre mangrove luxuriante veți descoperiți multitudinea de păsări și viața marina.
Aventurându-vă în deșert, veți putea lua parte la experiențe tip safari, ce variază de la călărie până la campare printre dune uriașe.
Ras Al Khaimah este singurul emirate cu munți spectaculoși, unde oricine poate încerca o activitate desprinsa la propriu din Cartea Recordurilor: Jebel Jais Flight, ce deține titlul de cea mai lunga tiroliană din lume.

“Zborul” Jebel Jais este una dintre atracțiile de top a destinației, datorită numărului mare de persoane din întreaga lume care caută senzații tari și adrenalină.
Cu o lungime de 2,83 km – echivalentul a peste 28 de terenuri de fotbal – tiroliana se întinde peste văile muntelui Jebel Jais, la o înălțime de peste 1.680 de metri deasupra nivelului mării și este cu adevărat o experiență de pus pe lista de lucruri de încercat măcar o dată în viață.

Locuri de explorat și experiențe de trăit

Ras Al Khaimah este divers și oferă o multitudine de experiențe pentru oameni de toate vârstele și cu interese variate. Există cu adevărat ceva pentru toată lumea – munte, deșert și plajă – indiferent dacă vă interesează activitățile în aer liber, experiențele pline de adrenalină, cultura și istoria sau căutați un paradis luxos în care să vă relaxați.

Activitățile în mijlocul naturii sunt elementul central al turismului în Ras Al Khaimah. Emiratul are plaje curate, mangrove luxuriante și vaste dune deșertice, pe lângă maiestuoșii munți Hajar și cel mai înalt vârf al Emiratelor Arabe Unite – Jebel Jais.

Ras Al Khaimah este, de asemenea, recunoscut ca un loc de top pentru animale sălbatice, inclusiv păsări migratoare, gazele, orixi, pisici sălbatice, pisici de nisip și vulpi, în timp ce zona de coastă și mangrovele sunt populate de broaște țestoase, flamingo, cormorani și multe altele viețuitoare.

De asemenea, destinația oferă o multitudine de experiențe culturale; oaspeții pot afla istoria Emiratului prin observarea tradițiilor, alături de triburile de beduini din munți sau vizitând situri arheologice precum Jazirah Al Hamra, fortul Dhaya, Shimaal și Julfar, toate acestea fiind recunoscute de UNESCO. 


Atracțiile culturale, cum ar fi ferma de perle Suwaidi, oferă oaspeților șansa de a pătrunde în istoria perlelor din Emirate cu ajutorul tururilor de mangrove și a informații despre diversele tipuri de perle de cultură.

Emiratul deține un loc special în inimile căutătorilor de aventură și al entuziaștilor de activități în aer liber, ofernind mai multe experiențe cum ar fi: alpinism ghidat, ciclism montan și drumeții în munți, plimbări cu caiacul prin mangrove sau experiențe off-road.

În plus, Jais Adventure Peak este perfect pentru iubitorii de adrenalină în căutarea aventurii vieții lor.
Atracțiile sale sunt: Jais Sky Tour, Jais Sky Maze și cea mai lungă tiroliană din lumeZborul Jebel Jais.

Oaspeții care doresc să-și pună la încercare abilitățile de supraviețuire se pot îndrepta către prima tabără de supraviețuire Bear Grylls din regiune, ce oferă și prima cazare din lume sub acest nume, unde pot urma cursuri de supraviețuire. 

Previous post

Cum va funcționa certificatul de călătorie Covid-19 în Uniunea Europeană

Next post

Cum își propune Comisia Europeană să evite haosul după intrarea în vigoare a certificatului de călătorie COVID-19

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.