mancare indiana
Ghidul începătorului în bucătăria indiană. 11 feluri de mâncare de bază
Unii fug de mâncarea indiană pentru că au auzit că este inuman de iute. Alții, pentru că, pur și simplu, nu cred în aceste combinații ”ciudate” de alimente cu gusturi din registre total diferite. În fine, mai sunt și unii care nu pot accepta să bage în gură bucate cu
Reţeta zilei. Cum se face Curry masala cu legume
Unul dintre cele mai răspândite feluri de mâncare indiene, dar care este la fel de întâlnit şi în Africa de Est, este „curry masala cu legume”. Succesul acestei delicatese asiatice, uşor de gătit, se datorează combinaţiei de condimente numite „garam masala” (piper, cuişoare, scorţişoară, nucşoară, cardamon, chimion şi frunze de
Reţeta zilei. Cum se face Dal Vada (chifteluţe din linte), o mâncare tradiţională indiană
Pe străzile din sudul Indiei şi din Sri Lanka, veţi întâlni frecvent tonete care vând nişte chifteluţe delicioase, foarte condimentate. Localnicii le numesc „Dal Vada”, sunt făcute din linte cu multe condimente şi sunt, probabil, cele mai răspândite snack-uri din această parte a lumii. Ca o paranteză, în bucătăria indiană
Reţeta zilei. Cum se face Tikka masala de pui, o mâncare indiană inventată în Marea Britanie
În mod curios, Tikka masala de pui (chicken tikka masala) este o mâncare indiană care a fost inventată însă în restaurantele indiene din Marea Britanie. Legenda spune că acest fel de mâncare a apărut din întâmplare, prin 1970, când un şofer de autobuz din Glasgow a intrat într-un restaurant indian