Sri Lanka, una dintre surprizele plăcute ale turismului global din ultimii ani, a ajuns să rupă gura târgului din România şi în ceea ce priveşte preţurile. Chiar în acest moment poţi să-ţi cumperi  o vacanţă în Sri Lanka, în perioada iulie- august, cu aproximativ 1000 de euro de persoană (9 nopţi la patru stele, plus avion dus-întors şi transfer de la aeroport la hotel). Pentru comparaţie, un sejur de 7 nopţi în Creta, în condiţii similare, costă undeva pe la 900 de euro. (Aici am găsit ofertele)

Preţurile scăzute din această perioadă se datorează faptului că Sri Lanka este acum în plin sezon ploios. Nu m-aş opri însă în acest detaliu pentru că la tropice, de regulă, sezonul ploios arată cam aşa: ploua două- trei ore, după care iese soarele. Spre seară, din nou, (poate) un duş de vreo 30 de minute. E posibil să plouă toată ziua, chiar şi ziua următoare, dar, cu siguranţă, soarele va ieşi până la urmă. În momentul acesta site-urile meteo îmi arată că la Colombo e senin, asta aşa, ca informaţie orientativă, dar nu m-aş baza niciodată exclusiv pe prognozele meteo de la tropice. Vremea e mult prea schimbătoare în această parte a lumii.

Resort în Kalutara
Resort în Kalutara

Dacă am stabilit faptul că sezonul ploios nu trebuie să fie un impediment prea mare, iată aici şi 5 motive pentru care aş căuta acum o ofertă pentru Sri Lanka :

1. Preţurile mici din această perioadă sunt o raritate. Ofertele pentru Sri Lanka se scumpesc şi de 2-3 ori de Revelion. Iar în sezonul uscat, decembrie-martie, preţurile sunt sensibil mai ridicate. Cu câteva sute de euro de persoană.

2. Unele staţiuni- Bentota, Hikkaduwa- pot fi foarte aglomerate în sezonul uscat. Numărul turiştilor se prăbuşeşte însă în această perioadă, motiv de supărare mare pentru localnicii care trăiesc de pe urma acestora. Preţurile sunt oricum mici în Sri Lanka (detalii aici), dar în sezonul ploios vor fi şi mai mici. În plus, o vacanţă poate fi mai relaxantă fără cohortele de ruşi, ucraineni sau nemţi prin preajmă.

3. În Sri Lanka se ajunge foarte uşor şi ieftin cu Flydubai: 4 ore până În Dubai şi încă 4 ore şi jumătate până la Colombo. Asta pentru cei care urăsc drumurile lungi cu avionul.

4. Sri Lanka este o destinaţie de vacanţă din ce în ce mai căutată. Are parcuri naţionale care rivalizează cu celebrele rezervaţii naturale din Africa, unde însă trebuie să cheltuiţi mult mai mult dacă vreţi să ajungeţi. Şi mai are şi plaje senzaţionale. Din acest punct de vedere, singalezii concurează de pe picior de egalitate cu vecinii din Maldive, care au însă, din nou, preţuri mult mai mari.

5. Micuţa insulă din sudul Indiei poate reprezenta o experienţă culturală senzaţională. Singura condiţie este să ieşiţi din resort şi să exploraţi insula. Chiar veţi avea multe de învăţat de la acest popor trecut printr-un lung război civil şi printr-un tsunami devastator care a lăsat 50.000 de morţi în urmă.

 

 

 

 

Previous post

10 motive pentru a pleca într-o vacanţă exotică

Next post

The Atlantic: Photos of the Week: 7/18-7/24

1 Comment

  1. Alina
    20 august 2015 at 23:03 — Răspunde

    Eu am fost in Sri Lanka si nu mi-a placut. Chestie de gust. Uitati sa spuneti ce umiditate este in sezonul ploios. Nu cred ca oricine suporta. De mancat se mananca bine doar la hotel
    si poate la inca 1-2 restaurante din cel mai apropiat sat. Asta daca e sezon. Pentru ca in extra sexon acestea is inchise… sau nu prea ai curaj sa intri in ele. Sri Lankezii iti ia si pielea de pe tine… umfla preturile la maxim. Deci sa nu credeti ca iesiti ieftin. Nu mai vorbim de mizeria care te inconjoara atunci cand iesi din hotel.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.