O întrebare pe care foarte mulți români o au zilele acestea, după principiul „cea mai frumoasă vacanță din România este aia din Grecia”. Sigur, glumesc, sunt multe locuri excepționale și la noi în țară.

Răspunsul la întrebarea din titlu este da, în anumite condiții.

Potrivit unui articol HotNews.ro, aproape 180 de mii de români și-au descărcat deja adeverința de vaccinare de pe site-ul https://adulti.renv.ro, iar întrebarea care se pune este ce poți să faci cu respectivul document în acest moment. Nu prea multe, dar cel puțin poți să-l arăți polițiștilor de frontieră greci.

Potrivit celor mai recente date de pe site-ul MAE, Grecia permite în prezent intrarea în țară pentru cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene (și nu numai) pe cale rutieră – prin punctele rutiere de trecere a frontierei Kulata-Promachonas și Makaza-Nymphaea (accesul prin cele două puncte de trecere a frontierei fiind posibil în intervalul orar 07:00-23:00), sau pe cale aeriană, cu următoarele conditii:

  • – prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;
    sau
  • – prezentarea unei dovezi care atestă efectuarea unui vaccin împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la data efectuării rapelului. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză;
  • – completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență.

De menționat că datele din adeverința de vaccinare – atât cea în format scris, cât și cea emisă electronic – sunt în română și engleză, scrie în articolul HotNews.ro.

Previous post

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să pleci în vacanță în Thailanda

Next post

This is the most recent story.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.