„Rat Na” este un tip de mâncare thailandeză, cu rădăcini în bucătăria cantoneză, care se găteşte, în mod obligatoriu, cu tăieţei din orez. În mod natural, prima condiţie pentru o „Rat Na” delicioasă o reprezintă nişte tăieţei din orez de bună calitate.

Ce-ţi trebuie pentru patru porţii?

– o caserolă cu busuioc proaspăt

-300 grame carne de porc fără grăsime

– un ardei iute roşu

– cinci ciuperci tăiate în patru bucăţi

– o lingură de pastă de chilli

– patru linguri de apă

– o lingură şi jumătate de sos de peşte

– o lingură şi jumătate de sos de stridii

– o lingură de zahăr

– o lingură de usturoi tocat

– o lingură de chilli dulce

– tăieţei de orez subţiri (200 grame)

Rat Na
Rat Na

Cum se găteşte?

1. Într-un wok se încălzeşte uleiul la foc mediu, apoi se adaugă usturoiul şi ardeiul tocate mărunt. Se amestecă până se eliberează aroma.

2. Carnea de porc, tăiată în cubuleţe mici şi subţiri, se adaugă la această compoziţie, se amestecă, apoi se adaugă ciupercile şi iarăşi se amestecă. Se lasă la prăjit împreună câteva minute.

3. În wok se adaugă apa, sosul de stridii, sosul de peşte, pasta de chilli, sosul de chilli dulce şi lingura de zahăr, se amestecă. Se dă focul la mare, apoi se adaugă frunzele de buzuioc rupte. Se ţine aşa până când carnea este făcută.

4. Tăieţeii se fierb în apă clocotită, se scurg şi apoi, în alt wok, se pun la prăjit câteva minute, în ulei încins. Peste tăieţei se presară usturoi prăjit şi se amestecă până devin translucizi. Carnea şi tăieţii se servesc împreună cu frunze de busuioc, pentru decor. De asemenea, se pot adăuga seminţe de susan. Totul durează 10-15 minute.

În farfurie se adaugă suc de lime, după gust (Travel Zoom).

 

Previous post

Din cadourile condimentate ale Oceanului Indian

Next post

Reţeta zilei. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.