Fajita este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare mexicană, care se poate prepara foarte rapid. „Fajitas” înseamnă, aproximativ, fâşii de carne, iar iniţial s-a gătit numai din vită, pentru ca ulterior să fie folosită şi carnea de pui. Reţeta de mai jos este recomandată de celebrul bucătar britanic Jamie Oliver şi este ideală pentru o cină făcută rapid, în timpul săptămânii.

fajita

 

Ce-ţi trebuie

-500 grame piept de pui dezosat

– un ardei gras roşu, unul galben şi unul verde

– o ceapă roşie medie

– o roşie

– busuioc proaspăt

– iaurt

– o lime

– brânză cedar rasă

– salată verde (opţional)

– chipotle pudră (boia afumată). Acest condiment se găseşte la Mega Image

– lipii mexicane (tortillas) -se găsesc la orice hipermarket din Bucureşti

fajita

 

Cum se găteşte

1. Se taie puiul fâşii lungi şi se pune la marinat. Se adaugă boia afumată (chipotle), o lingură de ulei şi sucul de la jumătate de lime. Atenţie, chipotle este o pudră din ardei chilli, deci este foarte iute. Asta înseamnă că produsul final nu va mai avea nevoie de sos iute!

2. Se taie ardeii fâşii subţiri, pe lungime şi ceapa felii. Într-un wok sau o tigaie grill se toarnă o lingură de ulei şi se pune puiul la fript, până se rumeneşte pe toate părţile, apoi se adaugă ardeii şi ceapa şi se amestecă până când puiul este rumenit şi ardeii sunt crocanţi.

3. Separat se face un sos dintr-o roşie, se taie roşia cubuleţe mici şi se adaugă frunzele de busoic tocate şi un pic de sare. Lipiile se încălzesc într-o tigaie de teflon, câte 20 de secunde pe fiecare parte, apoi sunt umplute cu carnea şi legumele, câteva frunze de salată, sos de roşii cu busuioc, brânză rasă şi o lingură de iaurt. Totul durează 10 minute. (Travel Zoom)

 

Previous post

Oamenii chihlimbarului şi povestea bogaţilor din comuna Colţi

Next post

Mirajul celor 15 vite. Ce caută masaii în Zanzibar

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.