Sosurile şi condimentele din bucătăria thailandeză reuşesc să dea o savoare deosebită mâncărurilor pe bază de peşte. Reţeta de astăzi este foarte simplă, durează maxim 15 minute şi se găteşte atât cu peşte de mare, biban sau dorada, cât şi cu banalul păstrăv.

Ce-ţi trebuie ?

– peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, dorada etc)

– 2 ardei graşi

– 2 ardei iuţi roşii

– 2 legături de ceapă verde

– făină de soia

– opt căţei de usturoi

– 2 linguri de sos de peşte

– 2 linguri de sos de stridii

– 2 linguri de apă

– o lingură de zahăr

– sos de chili dulce (sweet chili)

– o mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă)

Cum se face ?

1. Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

2. Într-un wok se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele.  Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

3. În alt wok se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru cătei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

4. Peste legume se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul „jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picat şi dulce-acrişor.

Previous post

Reţeta zilei. Cum se face "Rat Na" cu busuioc şi carne de porc

Next post

Reţeta zilei. Cum se face peşte cu sos dulce-acrişor, în stil thailandez

1 Comment

  1. Gheorghe de la Sadagura
    22 noiembrie 2014 at 16:55 — Răspunde

    In farfurie aratati si felii de rosie (sau patlagica rosie) dar in reteta nu spuneti nimic. Oricum arata oribil !

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.