„Cel de-al treilea sex” este o notiune care practic s-a inventat in Thailanda, tara considerata printre cele mai tolerante din lume, in ceea ce priveste drepturile transsexualilor. Daca tot ati ajuns aici, musai trebuie sa intrati si intr-un club de noapte in care se organizeaza spectacole de cabaret cu „ladyboys”. De altfel, ar fi si imposibil sa nu va atraga atentia aceste show-uri, in conditiile in care „vedetele” ies la drumul mare ca sa-si agate clientii.

Ladyboys

Pe strada, in cluburile sau barurile thailandeze este foarte greu sa deosebesti o „ladyboy” (kathoey, in thailandeza) de o femeie. Transsexualii din Thailanda merg si se imbraca la fel ca femeile, uneori sunt chiar sunt mai elegante decat acestea, si au trasaturi feminine pronuntate. Nici ceea ce se cheama „marul lui Adam” nu este un indiciu prea bun pentru depistarea barbatului dintr-o femeie, in conditiile in care multe dintre „ladyboys” si-au facut operatie pentru corectarea acestui „defect masculin” (condrolaringoplastia, este o operatie relativ usoara intr-o tara precum Thailanda, unde chirurgia estetica este foarte dezvoltata).  In schimb, un indiciu mai demn de luat in considerare ar fi inaltimea „fetei”. Transsexualii sunt, de regula, mai inalti decat femeile thailandeze.

Intr-o cultura in care recent s-a pus chiar problema introducerii in facultati a unor toalete separate pentru studentii apartinand „celui de-a treilea sex”, nu ar trebui sa va mire ca „ladyboys” au propria oferta de divertisment pentru turisti. In statiunile thailandeze este practic imposibil sa nu descoperiti cluburi in care se organizeaza spectacole de cabaret cu transsexuali.

cabaret

Turistii care merg pe insula Ko Samui trebuie sa stie ca in Chaweng Beach, exista doua cluburi cu „ladyboys”, Moulin Roge si Starz Cabaret, ambele fiind amplasate pe strada principala. Vedetele celor doua trupe de dans, imbracate in costumele de show, pot fi intalnite printre turisti, impartind flyere si promovandu-si spectacolele.

Intrarea la un astfel de spectacol este gratuita, dar preturile bauturilor sunt cam de doua ori mai mari decat intr-un bar obisnuit. Personalul localului este format exclusiv din transsexuali. Stanjeneala cu care ati intrat in club se va risipi insa curand, dupa ce veti remarca ca „fetele” care servesc bauturile sunt vesele, amuzante, politicoase si imbracate decent. Trebuie sa fiti pregatiti insa sa le lasati un bacsis consistent pentru ca altfel vi-l vor cere de la obraz.

In ce consta totusi spectacolul?

Dupa ce toata lumea din local si-a comandat bautura, incepe show-ul propriu-zis. Protagonistele, imbracate in costume colorate, defileaza prin club, danseaza si interpreteaza (doar din buze) melodii celebre in toata lumea. Costumele si coregrafia sunt senzationale, astfel incat vedetele isi merita cu prisosinta aplauzele.

La sfarsitul spectacolului, veti vedea cum oameni care au intrat in club vizil stanjeniti se imbratiseaza si se fotografiaza cu vedetele (contracost, evident).

Mai trebuie spus ca amabilitatea „ladyboys” dureaza atat timp cat acestea sunt, la randul lor, respectate. In cazul in care se simt ofensate, pot reactiona agresiv. In acest context, nu ar strica sa amintim ca poate cel cunoscut transsexual din Thailanda este Nong Tum, un campion de box thailandez.

Ladyboys

 

Previous post

Lisabona

Next post

Rio de Janeiro. Pe urmele lui Zé Pequeno si ale lui Buscapé in Orasul Zeilor

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.