Ați căutat „vacanțe 2019” pe Google? Un studiu realizat de iAgency, o companie specializată în servicii de optimizare CEO și marketing online, arată câteva comportamente interesante ale românilor atunci când își caută o vacanță.

Ce mi-a atras atenția în primul rând este că, atunci când intră pe Google, românul introduce cuvântul „vacanțe”, plus anul respectiv (de exemplu „vacanțe 2019”).

Astfel, în perioada ianuarie 2018 – iulie 2018 au fost 122.400 de căutări pentru „vacanțe 2018”.

În aceeași perioadă din 2019, 117.800 de căutări pentru „vacanțe 2019” – o scădere de aproximativ 4%. Cifrele nu arată neapărat o scădere a interesului pentru vacanțe, ci că un procent mai mare de români au știut unde doresc să plece și nu au mai căutat idei de vacanță, se arată în studiul respectiv.

De asemenea,  iAgency a remarcat un trend ascendent în ceea ce privește interesul românilor pentru „vacanțe exotice”. Acesta a crescut în 2019 față de 2018 cu cel puțin 7,1%. Raportarea e făcută la expresia generală de căutare: „vacanțe exotice”. Cel mai ridicat nivel de interes a fost în ianuarie.

În al treilea rând, cele mai populare destinații pentru români în sezonul estival rămân următoarele:


Grecia, cu cele mai căutate destinații: Thassos, Lefkada și Halkidiki

Turcia, cu cele mai căutate destinații: Antalya și Kusadasi

Bulgaria, cu cea mai căutată destinație: Nisipurile de Aur

Pe locul patru este Egipt, în creștere în 2019 față de 2018 cu 45,5%.

Mai multe despre studiul celor de la iAgency, poți să găsești aici.

Ce nu știu din acest studiu este în ce măsură au învățat românii să profite de pe urma ofertelor companiilor aeriene. După părerea mea, ar fi mult mai util să cauți oferte avion „Qatar Airways” sau oferte „Air France”, decât „vacanțe 2019”. Și asta pentru că un bilet de avion ieftin spre o destinație europeană sau exotică poate fi un motiv mult mai bun de a lua o decizie privind vacanța decât oferta unei agenții de turism bine indexată pe Google.

Previous post

Româncele din Fâșia Gaza care trăiesc între islamism și războaie

Next post

7 motive pentru care toată lumea se duce în Asia de Sud-Est

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.