Categorii: AsiaCulinare

Minuni din bucătăria asiatică. Cum se găteşte „Red curry cu pui şi bambus”

„Curry” este mâncarea de bază din casele thailandezilor, deşi s-a născut în India şi Pakistan şi a fost adusă în Asia de Sud-Est de imigranţii din cele două ţări. Totuşi, felurile de mâncare făcute cu pastă de curry în Thailanda sunt destul de diferite de cele din India.

Ce este curry?

În esenţă, acest fel de mâncare se bazează pe pasta de curry, care este un amestec din mai multe ierburi, legume şi condimente cum ar fi ardei iute, lemon grass, galangal, usturoi, kaffir lime, sos de creveţi etc. „Red curry” este doar unul dintre zecile de feluri de curry folosite în bucătăria thailandeză. Această pastă poate fi cumpărată şi din magazinele româneşti. „Red curry cu pui şi bambus” poate fi gătită foarte uşor, iar majoritatea ingredientelor pot fi cumpărate de la rafturile cu mâncare exotică din hipermarket-uri.

 

Ce-ţi trebuie (pentru patru porţii)?

-400-500 grame de piept de pui dezosat

– 2 cutii de lapte de cocos

– trei linguri de pasta „red curry” (se găseşte în hipermark-uri, Mega Image etc)

– o pungă cu boabe de mazăre

– ardei iute

– un borcan de felii de bambus

– ulei din nucă de cocos (se poate face şi cu ulei obişnuit)

– o linguriţă de zahăr

– o jumătate de linguriţă de sare de mare

– frunze de kaffir lime (în hipermarket-urile din România nu se gasesc decât uscate)

– sos de peşte (opţional, în loc de sare)

Cum se face?

Pieptul de pui este tăiat în cubuleţe cât mai mici, iar apoi se pune la prăjit în uleiul de cocos din wok. Separat, într-o oală, se pune la fier o cutie de lapte de cocos şi trei linguri de pastă „red curry”. Se amestecă şi se lasă la fiert aproximativ 3-4 minute.

Când carnea din wok este aproape făcută, se toarnă peste acesta compoziţia cu „red curry”. Se adaugă ardei iute tăiat fâşii (cantitatea este după gust), mazărea din pungă, feliile de bambus, a doua cutie de lapte de cocos, sarea de mare şi frunzele de kaffir. Se amestecă bine şi se lasă la fiert. Tot în această fază se adaugă şi o linguriţă de zahăr. Se lasă să fiarbă cam 10-15 minute. La final, se mai adaugă câteva fâşii de ardei iute, mai mult în scop ornamental. Se mănâncă cu orez fiert, preferabil de tipul „jasmine”. (Travel Zoom)

 

 

 

Travel Zoom

Travel Zoom este un site de călătorii care îşi propune să ofere informaţii verificate şi recomandări utile turiştilor aflaţi în căutarea unor destinaţii ideale pentru vacanţă. Travel Zoom promovează turismul care dezvoltă caracterul geografic al unui loc-mediul, cultura, tradiţiile şi binele oamenilor- şi le recomandă turiştilor ca, prin tot ceea ce fac, să susţină identitatea, tradiţiile şi afacerile locale.

Comentarii

Recente

Tunisia. Oamenii deșertului și planeta lui Luke Skywalker din Războiul Stelelor

Vremurile tulburi prin care trece acum Tunisia, după ce președintele ales Kais Saied a dizolvat…

4 luni in urma

“MAdC e și despre tine!” – o campanie de colectare de obiecte cu povești, demarată pentru Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov

“MAdC e și despre tine!” este o campanie de colectare a unor obiecte însoțite de…

6 luni in urma

Cum a fost la cea mai intensă cursă de Formula 1 din 2021 și cum e în Budapesta contrastelor

Când începi să crești în era Schumacher versus Hakkinen, iar două decenii mai târziu vine…

6 luni in urma

Istanbul în pandemie. Un scurt ghid, cu ponturi și senzații, pentru o călătorie în orașul dintre Europa și Asia

Dacă vrei câteva zile de vacanță în vara lui 2021, când pandemia a trecut și…

7 luni in urma

Pe urmele lui Anthony Bourdain la Roma sau un mic ghid pentru gusturi și alte plăceri în capitala Italiei

Poate nu toate drumurile duc la Roma, dar în mod cert ar fi bine să…

7 luni in urma

Maroc își deschide turismul. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii

Zborurile internaționale spre Maroc vor fi reluate pe 15 iunie 2021, ceea ce înseamnă că…

8 luni in urma