Ponturi

Turul piscinelor din București. Unde am găsit cel mai bun raport preț/calitate

Ca unul care caută în fiecare vară locuri unde să înoate, la maxim 50 de kilometri de București, vă spun că am descoperit piscina ideală. Culmea, aparține (încă) statului, nu-și face reclamă, nu are nici măcar propriul site și se află în pădurea Snagov.

Complexul Astoria este fix la 35 de kilometri de Casa Presei. Intri pe DN1, apoi, după 22 de kilometri, o să vezi indicatorul către Snagov. Ca aproape orice treabă de stat, complexul stă foarte prost la capitolul promovare. Pe șosea nu vei găsi nici un panou care să te îndrume la locul cu pricina însă, din fericire, nu trebuie decât să mergi tot înainte și imediat după ce ieși din Snagov să faci la stânga. După ce intri în complex, cauți un loc de parcare, mai mergi prin pădure, pe jos, vreo 30-40 de metri și ajungi la ștrand.

6 motive pentru care mi-a plăcut la Astoria

# În primul rând, trebuie să vă spun că piscina are dimensiuni olimpice și adâncime variabilă, deci ai unde să înoți fără să fii deranjat.

# De fiecare dată când am fost acolo am găsit apa foarte curată. La intrarea în ștrand sunt afișate cantitatea de clor și PH-ul apei, înțeleg că este o prevedere legală în acest sens.

# Locul este îngrijit, șezlongurile albe, toaletele publice curate.

# Clienții sunt de toate felurile, localnici din Snagov, bucureșteni, expați. În week-end poate fi aglomerație (dar nu e obligatoriu), în timpul săptămânii e foarte lejer. De fiecare dată am găsit însă șezlonguri libere. Dacă nu sunt, băieții de la piscină îți fac rost imediat de unele.

# La ștrand există un chioșc cu băuturi, oferta este destul de restrânsă, dar în complex sunt două restaurante. Meniul e cam comunist-mici, piept de pui la grătar, cartofi prăjiți etc. Repet, complexul e de stat, aparține CFR, oricum nu aveam prea multe așteptări din acest punct de vedere.

# Am lăsat la urmă prețul, care bate orice concurență: 30 de lei de persoană- se plătește la intrarea în complex, indiferent dacă ai venit pentru ștrand sau doar pe a face un grătar în pădure.

În concluzie, ștrandul de la Astoria este ideal pentru cei care vor un loc unde să înoate pe timpul verii, fără mari pretenții, dar în condiții mai mult decât decente. Ceilalți, în funcție de gusturi, pot încerca aici sau aici.

 

 

 

Gabriel Bejan

Recente

Tunisia. Oamenii deșertului și planeta lui Luke Skywalker din Războiul Stelelor

Vremurile tulburi prin care trece acum Tunisia, după ce președintele ales Kais Saied a dizolvat…

4 luni in urma

“MAdC e și despre tine!” – o campanie de colectare de obiecte cu povești, demarată pentru Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov

“MAdC e și despre tine!” este o campanie de colectare a unor obiecte însoțite de…

6 luni in urma

Cum a fost la cea mai intensă cursă de Formula 1 din 2021 și cum e în Budapesta contrastelor

Când începi să crești în era Schumacher versus Hakkinen, iar două decenii mai târziu vine…

6 luni in urma

Istanbul în pandemie. Un scurt ghid, cu ponturi și senzații, pentru o călătorie în orașul dintre Europa și Asia

Dacă vrei câteva zile de vacanță în vara lui 2021, când pandemia a trecut și…

7 luni in urma

Pe urmele lui Anthony Bourdain la Roma sau un mic ghid pentru gusturi și alte plăceri în capitala Italiei

Poate nu toate drumurile duc la Roma, dar în mod cert ar fi bine să…

7 luni in urma

Maroc își deschide turismul. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii

Zborurile internaționale spre Maroc vor fi reluate pe 15 iunie 2021, ceea ce înseamnă că…

8 luni in urma