Categorii: AsiaCulinare

Reţeta zilei: Gai Pad Khing, o surpriză culinară cu pui şi ghimbir

Gai Pad Khing face parte dintre acele feluri de mâncare din bucătăria thailandeză în care produsul final depăşeşte cu mult suma gusturilor date de ingredientele folosite. Vei fi surprins, astfel, să vezi ce poţi face din piept de pui, ghimbir, nişte legume banale şi câteva sosuri care se găsesc în toate supermarket-urile din România.

Ce-ţi trebuie pentru Gai Pad Khing

– 500 grame de piept de pui dezosat

– 2 linguri de sos de peşte

– 2 linguri de sos de stridii

– o linguriţă de zahăr

– 1 legătură de ceapă verde

– un ardei gras roşu

– 4 căţei de usturoi

– 3 cepe mici

– un ardei iute

– 2 bucăţi de ghimbir

– o mână de kale (opţional)

 

Cum se face

1. Pieptul de pui se taie fâşii subţiri, astfel încât să se gătească în 2-3 minute. Ghimbirul se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi. Cele trei cepe mici se despică în patru bucăţi. Ceapa verde se taie în bucăţele de 3 cm lungime. Ardeiul gras se taie felii subţiri.

2. Într-un wok se încinge ulei, la foc mare, apoi se pune puiul la prăjit. Se lasă 2 minute fără a se amesteca, apoi se amestecă până ce carnea se rumeneşte un pic. Usturoiul zdrobit se amestecă cu puiul, până când acesta se rumeneşte şi este făcut. Apoi se adaugă ghimbirul şi se amestecă cu carnea aproximativ 1-2 minute, după care se adaugă legumele: ceapa verde, cepele mici, ardeiul. Se amestecă toată compoziţia.

3. Se toarnă în wok două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii. Se adaugă ardei iute, după gust, şi o linguriţă de zahăr, apoi se mai lasă pe foc aproximativ 3-4 minute. Opţional, se adaugă frunzele de kale, tăiate în bucăţi mai mari şi se mai lasă pe foc aproximativ 1 minut. Se serveşte cu orez fiert. (Travel Zoom).

Travel Zoom

Travel Zoom este un site de călătorii care îşi propune să ofere informaţii verificate şi recomandări utile turiştilor aflaţi în căutarea unor destinaţii ideale pentru vacanţă. Travel Zoom promovează turismul care dezvoltă caracterul geografic al unui loc-mediul, cultura, tradiţiile şi binele oamenilor- şi le recomandă turiştilor ca, prin tot ceea ce fac, să susţină identitatea, tradiţiile şi afacerile locale.

Recente

Tunisia. Oamenii deșertului și planeta lui Luke Skywalker din Războiul Stelelor

Vremurile tulburi prin care trece acum Tunisia, după ce președintele ales Kais Saied a dizolvat…

4 luni in urma

“MAdC e și despre tine!” – o campanie de colectare de obiecte cu povești, demarată pentru Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov

“MAdC e și despre tine!” este o campanie de colectare a unor obiecte însoțite de…

6 luni in urma

Cum a fost la cea mai intensă cursă de Formula 1 din 2021 și cum e în Budapesta contrastelor

Când începi să crești în era Schumacher versus Hakkinen, iar două decenii mai târziu vine…

6 luni in urma

Istanbul în pandemie. Un scurt ghid, cu ponturi și senzații, pentru o călătorie în orașul dintre Europa și Asia

Dacă vrei câteva zile de vacanță în vara lui 2021, când pandemia a trecut și…

7 luni in urma

Pe urmele lui Anthony Bourdain la Roma sau un mic ghid pentru gusturi și alte plăceri în capitala Italiei

Poate nu toate drumurile duc la Roma, dar în mod cert ar fi bine să…

7 luni in urma

Maroc își deschide turismul. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii

Zborurile internaționale spre Maroc vor fi reluate pe 15 iunie 2021, ceea ce înseamnă că…

8 luni in urma