Categorii: AsiaCulinare

Reţeta zilei. Cum se face „Rat Na” cu busuioc şi carne de porc

„Rat Na” este un tip de mâncare thailandeză, cu rădăcini în bucătăria cantoneză, care se găteşte, în mod obligatoriu, cu tăieţei din orez. În mod natural, prima condiţie pentru o „Rat Na” delicioasă o reprezintă nişte tăieţei din orez de bună calitate.

Ce-ţi trebuie pentru patru porţii?

– o caserolă cu busuioc proaspăt

-300 grame carne de porc fără grăsime

– un ardei iute roşu

– cinci ciuperci tăiate în patru bucăţi

– o lingură de pastă de chilli

– patru linguri de apă

– o lingură şi jumătate de sos de peşte

– o lingură şi jumătate de sos de stridii

– o lingură de zahăr

– o lingură de usturoi tocat

– o lingură de chilli dulce

– tăieţei de orez subţiri (200 grame)

Rat Na

Cum se găteşte?

1. Într-un wok se încălzeşte uleiul la foc mediu, apoi se adaugă usturoiul şi ardeiul tocate mărunt. Se amestecă până se eliberează aroma.

2. Carnea de porc, tăiată în cubuleţe mici şi subţiri, se adaugă la această compoziţie, se amestecă, apoi se adaugă ciupercile şi iarăşi se amestecă. Se lasă la prăjit împreună câteva minute.

3. În wok se adaugă apa, sosul de stridii, sosul de peşte, pasta de chilli, sosul de chilli dulce şi lingura de zahăr, se amestecă. Se dă focul la mare, apoi se adaugă frunzele de buzuioc rupte. Se ţine aşa până când carnea este făcută.

4. Tăieţeii se fierb în apă clocotită, se scurg şi apoi, în alt wok, se pun la prăjit câteva minute, în ulei încins. Peste tăieţei se presară usturoi prăjit şi se amestecă până devin translucizi. Carnea şi tăieţii se servesc împreună cu frunze de busuioc, pentru decor. De asemenea, se pot adăuga seminţe de susan. Totul durează 10-15 minute.

În farfurie se adaugă suc de lime, după gust (Travel Zoom).

 

Travel Zoom

Travel Zoom este un site de călătorii care îşi propune să ofere informaţii verificate şi recomandări utile turiştilor aflaţi în căutarea unor destinaţii ideale pentru vacanţă. Travel Zoom promovează turismul care dezvoltă caracterul geografic al unui loc-mediul, cultura, tradiţiile şi binele oamenilor- şi le recomandă turiştilor ca, prin tot ceea ce fac, să susţină identitatea, tradiţiile şi afacerile locale.

Recente

Tunisia. Oamenii deșertului și planeta lui Luke Skywalker din Războiul Stelelor

Vremurile tulburi prin care trece acum Tunisia, după ce președintele ales Kais Saied a dizolvat…

4 luni in urma

“MAdC e și despre tine!” – o campanie de colectare de obiecte cu povești, demarată pentru Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov

“MAdC e și despre tine!” este o campanie de colectare a unor obiecte însoțite de…

6 luni in urma

Cum a fost la cea mai intensă cursă de Formula 1 din 2021 și cum e în Budapesta contrastelor

Când începi să crești în era Schumacher versus Hakkinen, iar două decenii mai târziu vine…

6 luni in urma

Istanbul în pandemie. Un scurt ghid, cu ponturi și senzații, pentru o călătorie în orașul dintre Europa și Asia

Dacă vrei câteva zile de vacanță în vara lui 2021, când pandemia a trecut și…

7 luni in urma

Pe urmele lui Anthony Bourdain la Roma sau un mic ghid pentru gusturi și alte plăceri în capitala Italiei

Poate nu toate drumurile duc la Roma, dar în mod cert ar fi bine să…

7 luni in urma

Maroc își deschide turismul. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii

Zborurile internaționale spre Maroc vor fi reluate pe 15 iunie 2021, ceea ce înseamnă că…

8 luni in urma