Categorii: AsiaCulinare

Reţeta zilei. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez

Sosurile şi condimentele din bucătăria thailandeză reuşesc să dea o savoare deosebită mâncărurilor pe bază de peşte. Reţeta de astăzi este foarte simplă, durează maxim 15 minute şi se găteşte atât cu peşte de mare, biban sau dorada, cât şi cu banalul păstrăv.

Ce-ţi trebuie ?

– peşte cu carne albă (păstrăv, biban de mare, dorada etc)

– 2 ardei graşi

– 2 ardei iuţi roşii

– 2 legături de ceapă verde

– făină de soia

– opt căţei de usturoi

– 2 linguri de sos de peşte

– 2 linguri de sos de stridii

– 2 linguri de apă

– o lingură de zahăr

– sos de chili dulce (sweet chili)

– o mână de fasole verde (se găseşte congelată, la pungă)

Cum se face ?

1. Peştele se curăţă şi se crestează, pe o parte şi pe cealaltă, se dă apoi prin făină de soia.

2. Într-un wok se încinge ulei de măsline şi se adaugă apoi patru căţei de usturoi pisaţi şi un ardei iute tocat. Se pune peştele.  Când peştele este gata, se scoate pe o farfurie şi se scurge de ulei.

3. În alt wok se încinge ulei de măsline, se pun alţi patru cătei de usturoi pisaţi şi celălalt ardei iute tocat. Se adaugă fasolea verde congelată, se amestecă până se înmoaie. Ardeiul gras tăiat fâşii şi ceapa verde tăiată bucăţi mari se amestecă cu fasolea verde.

4. Peste legume se toarnă două linguri de sos de peşte, două linguri de sos de stridii, patru linguri de chili dulce, două linguri de apă şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă la foc mare. Legumele trebuie să rămână crocante, nu trebuie să fiarbă. Sosul şi legumele se toarnă peste peşte. Se mănâncă cu orez fiert, de preferinţă de tipul „jasmine”. Totul durează aproximativ 15 minute. Gustul trebuie să fie o combinaţie dintre picat şi dulce-acrişor.

Travel Zoom

Travel Zoom este un site de călătorii care îşi propune să ofere informaţii verificate şi recomandări utile turiştilor aflaţi în căutarea unor destinaţii ideale pentru vacanţă. Travel Zoom promovează turismul care dezvoltă caracterul geografic al unui loc-mediul, cultura, tradiţiile şi binele oamenilor- şi le recomandă turiştilor ca, prin tot ceea ce fac, să susţină identitatea, tradiţiile şi afacerile locale.

Comentarii

  • In farfurie aratati si felii de rosie (sau patlagica rosie) dar in reteta nu spuneti nimic. Oricum arata oribil !

Recente

Tunisia. Oamenii deșertului și planeta lui Luke Skywalker din Războiul Stelelor

Vremurile tulburi prin care trece acum Tunisia, după ce președintele ales Kais Saied a dizolvat…

4 luni in urma

“MAdC e și despre tine!” – o campanie de colectare de obiecte cu povești, demarată pentru Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov

“MAdC e și despre tine!” este o campanie de colectare a unor obiecte însoțite de…

6 luni in urma

Cum a fost la cea mai intensă cursă de Formula 1 din 2021 și cum e în Budapesta contrastelor

Când începi să crești în era Schumacher versus Hakkinen, iar două decenii mai târziu vine…

6 luni in urma

Istanbul în pandemie. Un scurt ghid, cu ponturi și senzații, pentru o călătorie în orașul dintre Europa și Asia

Dacă vrei câteva zile de vacanță în vara lui 2021, când pandemia a trecut și…

7 luni in urma

Pe urmele lui Anthony Bourdain la Roma sau un mic ghid pentru gusturi și alte plăceri în capitala Italiei

Poate nu toate drumurile duc la Roma, dar în mod cert ar fi bine să…

7 luni in urma

Maroc își deschide turismul. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii

Zborurile internaționale spre Maroc vor fi reluate pe 15 iunie 2021, ceea ce înseamnă că…

8 luni in urma