Categorii: AmericaCulinare

Reţeta zilei: Fajita cu pui sau mâncare mexicană gătită în 10 minute

Fajita este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare mexicană, care se poate prepara foarte rapid. „Fajitas” înseamnă, aproximativ, fâşii de carne, iar iniţial s-a gătit numai din vită, pentru ca ulterior să fie folosită şi carnea de pui. Reţeta de mai jos este recomandată de celebrul bucătar britanic Jamie Oliver şi este ideală pentru o cină făcută rapid, în timpul săptămânii.

 

Ce-ţi trebuie

-500 grame piept de pui dezosat

– un ardei gras roşu, unul galben şi unul verde

– o ceapă roşie medie

– o roşie

– busuioc proaspăt

– iaurt

– o lime

– brânză cedar rasă

– salată verde (opţional)

– chipotle pudră (boia afumată). Acest condiment se găseşte la Mega Image

– lipii mexicane (tortillas) -se găsesc la orice hipermarket din Bucureşti

 

Cum se găteşte

1. Se taie puiul fâşii lungi şi se pune la marinat. Se adaugă boia afumată (chipotle), o lingură de ulei şi sucul de la jumătate de lime. Atenţie, chipotle este o pudră din ardei chilli, deci este foarte iute. Asta înseamnă că produsul final nu va mai avea nevoie de sos iute!

2. Se taie ardeii fâşii subţiri, pe lungime şi ceapa felii. Într-un wok sau o tigaie grill se toarnă o lingură de ulei şi se pune puiul la fript, până se rumeneşte pe toate părţile, apoi se adaugă ardeii şi ceapa şi se amestecă până când puiul este rumenit şi ardeii sunt crocanţi.

3. Separat se face un sos dintr-o roşie, se taie roşia cubuleţe mici şi se adaugă frunzele de busoic tocate şi un pic de sare. Lipiile se încălzesc într-o tigaie de teflon, câte 20 de secunde pe fiecare parte, apoi sunt umplute cu carnea şi legumele, câteva frunze de salată, sos de roşii cu busuioc, brânză rasă şi o lingură de iaurt. Totul durează 10 minute. (Travel Zoom)

 

Travel Zoom

Travel Zoom este un site de călătorii care îşi propune să ofere informaţii verificate şi recomandări utile turiştilor aflaţi în căutarea unor destinaţii ideale pentru vacanţă. Travel Zoom promovează turismul care dezvoltă caracterul geografic al unui loc-mediul, cultura, tradiţiile şi binele oamenilor- şi le recomandă turiştilor ca, prin tot ceea ce fac, să susţină identitatea, tradiţiile şi afacerile locale.

Recente

Tunisia. Oamenii deșertului și planeta lui Luke Skywalker din Războiul Stelelor

Vremurile tulburi prin care trece acum Tunisia, după ce președintele ales Kais Saied a dizolvat…

4 luni in urma

“MAdC e și despre tine!” – o campanie de colectare de obiecte cu povești, demarată pentru Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov

“MAdC e și despre tine!” este o campanie de colectare a unor obiecte însoțite de…

6 luni in urma

Cum a fost la cea mai intensă cursă de Formula 1 din 2021 și cum e în Budapesta contrastelor

Când începi să crești în era Schumacher versus Hakkinen, iar două decenii mai târziu vine…

6 luni in urma

Istanbul în pandemie. Un scurt ghid, cu ponturi și senzații, pentru o călătorie în orașul dintre Europa și Asia

Dacă vrei câteva zile de vacanță în vara lui 2021, când pandemia a trecut și…

7 luni in urma

Pe urmele lui Anthony Bourdain la Roma sau un mic ghid pentru gusturi și alte plăceri în capitala Italiei

Poate nu toate drumurile duc la Roma, dar în mod cert ar fi bine să…

7 luni in urma

Maroc își deschide turismul. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii

Zborurile internaționale spre Maroc vor fi reluate pe 15 iunie 2021, ceea ce înseamnă că…

8 luni in urma