Zborurile internaționale spre Maroc vor fi reluate pe 15 iunie 2021, ceea ce înseamnă că românii vor avea acces în această țară pe baza unui certificat de vaccinare sau a unui test PCR cu rezultat negativ, făcut cu 48 de ore înainte.

Pentru a redeschide turismul și a permite intrarea străinilor în țară prin intermediul aeroporturilor, autoritățile din Maroc au împărțit țările în două categorii, A și B, potrivit site-ului Visit Morocco. Turiștii care vin din țările din categoria A au nevoie de un certificat de vaccinare sau de un test PCR cu rezultat negativ, făcut cu 48 de ore înainte de intrarea în Maroc. Turiștii care vin din țările aflate în categoria B trebuie să obțină în prealabil o autorizație excepțională de călătorie, de asemenea trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ și să stea apoi într-o izolare obligatorie de zece zile.

România face parte din țările din categoria A, ceea ce înseamnă că românii pot intra în Maroc doar pe baza certificatului de vaccinare care să dovedească efectuarea ambelor doze (sau o singură doză în cazul vaccinului Johnson&Johnson) sau a rezultatului unui test PCR negativ, făcut cu 48 de ore înainte.

În cazul în care intrarea în Maroc se face pe cale maritimă, călătorii vor face un test PCR și la bordul navei cu care ajung în această țară.

Ce măsuri și restricții sunt în acest moment pe teritoriul Marocului?

În ceea ce privește pandemia COVID-19, situația din Maroc este în felul următor: un total de 522 mii de cazuri confirmate, 9 mii de decese, 6,4 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze și 9 milioane cu prima doză (aproximativ 21% din populație este deja vaccinată). În ultima săptămână, media zilnică de vaccinuri administrate a fost de 181 de mii.

Restaurantele, cafenelele sunt deschise. În interior, clienții trebuie să poarte mască când se deplasează la toaletă, de exemplu. La intrare, li se va lua temperatura.

La intrarea pe plajele private, de asemenea, clienților li se va lua temperatura.

Masca este obligatorie în locurile publice aglomerate, parcuri, magazine, mall-uri etc, precum și în mijloacele de transport în comun.

În hoteluri, purtarea măștii este obligatorie la recepție și în locurile comune.

Muzeele și siturile culturale sunt deschise. Sunt obligatorii însă măsurile de siguranță sanitară și păstrarea distanței fizice între oameni.

Previous post

Cum își propune Comisia Europeană să evite haosul după intrarea în vigoare a certificatului de călătorie COVID-19

Next post

This is the most recent story.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.