HipTrip Film Festival are loc și anul acesta în perioada 27-30 octombrie. Sunt multe filme care merită văzute, așa cum s-a întâmplat și anul trecut când TravelZoom a fost partener media. Vezi mai jos programul complet al filmelor, precum și surprizele oferite de organizatori.

 • 27 octombrie, ora 19,30, cinema Eforie: ”El Clasico”. Filmul este propunerea Irakului pentru Premiile Oscar în 2017 și spune povestea a doi frați cu nanism, Alan și Shirwan, care locuiesc într-un orășel kurd izolat din Irak. Cei doi pleacă într-o călătorie primejdioasă către Spania, unde Alan speră să-l întâlnească pe Cristiano Ronaldo și să-i dăruiască o pereche de ghete de fotbal făcute de tatăl iubitei sale. El Clasico a primit în acest an două trofee la Tribeca Film Festival și trofeul pentru cel mai bun film străin la Traverse City Film Festival. Proiecția de la București a filmului va avea loc în prezența regizorului Halkawt Mustafa.
 • 28 octombrie, ora 18, cinema Eforie: ”Ce-ți rezervă viitorul” (L’Avenir / Things to Come) (Franța – Germania, r: Mia Hansen-Løve), premiat la Berlinale cu Ursul de Argint. Filmul ne poartă în realitatea lui Nathalie, care pendulează între trecut, prezent și viitor într-un Paris cotidian.
 • 28 octombrie, ora 18, cinema Union: ”Ellen Brennan-Femeia pasăre”, un film documentar despre cea mai bună practicantă din lume a sportului extrem wingsuit flying.
 • 28 octombrie, ora 20, cinema Eforie: ”Cărările Sufletului (Paths of the Soul)”, povestea unor pelerini care pleacă din Tibet spre Lhasa.
 • 28 octombrie, ora 20, cinema Union: ”Pe val / Standing on Wather”

 

 • 29 octombrie, ora 16, cinema Union: ”Evadare în pustiul urban (Urban Escape)”, un film despre o călătorie în părțile abandonate ale Americii, din New York până în San Francisco.
 • 29 octombrie, ora 18, cinema Eforie: Frații (Brothers), film documentar despre doi frați care trăiesc într-o casă din centrul orașului Oslo, pe malul unui râu. Filmul a fost premiat la mai multe festivaluri. Cel mai bun documentar – Hot Docs Canadian International Documentary Festival 2016
 • 29 octombrie, ora 18, cinema Union: ”Ultimii exploratori de pe Santa Cruz / THE LAST EXPLORERS ON THE RIO SANTA CRUZ”. În iarna lui 2014, exploratorii Leon McCaron, Tom Allen și Jose Argento au înfruntat fluviul Santa Cruz. Drumul lor a fost inspirat de jurnalul de călătorie din prima expediție europeană pe cursul fluviului, condusă de Căpitanul FitzRoy în 1834. Și mai interesant este că printre membrii echipei de temerari se găsea tânărul Charles Darwin, care la acea vreme se considera un geolog și explorator amator.
 • 29 octombrie, ora 20.00, Cinema Eforie: ”Drumul către La Paz/ CAMINO A LA PAZ”. Sebastian locuiește cu soția sa în Buenos Aires. Are 35 de ani, este șomer și, în general, viața sa este destul de plicticoasă. Practică ocazional taximetria folosindu-se de maşina lăsată moştenire de tatâl său. Cand este sunat de batranul musulman Jalil, care il roaga sa-l duca in La Paz, Bolivia, Sebastian accepta sa plece intr-o calatorie care capata semnificatii neasteptate.
 • 29 octombrie, ora 20, cinema Union: ”Socotra, Insula Spiritelor/SOCOTRA, LA ISLA DE LOS GENIOS”. Regizorul Jordi Esteva ne propune o călătorie pe Insula Socotra din Oceanul Indian, cunoscută drept căminul păsării Phoenix. Camera urmărește drumul unor călători care străbat insula pe cămile.

 • 30 octombrie, ora 16.00, Cinema Eforie: ”Himalaya, tărâmul femeilor/ Himalaya, land of women”. Un film documentar în care descoperim Sking, unul dintre cele mai izolate sătuce din regiunea Zanskar, Himalaya, aflat la peste 4000 de metri altitudine. Localnicii au numai trei luni la dispoziție să-și adune recoltele, din august până în octombrie. Bărbații sunt plecați, încercând să câștige bani, iar femeile – de toate vârstele – trudesc din zori până-n seară și sunt îngrijorate că le va prinde iarna înainte de a strânge provizii.
 • 30 octombrie, ora 16.00, Cinemateca Union: ”Studenții furnici/STUDaNTS”. Film documentar. Asemenea unor furnici care părăsesc mușuroiul atunci când mediul lor este în pericol, studenții din sud-estul Europei își părăsesc căminele pentru a găsi ceva mai bun în Statele Unite. Urmărim poveștile a trei studente macedonene ambițioase care învață să se descurce într-un mediu nou, complet diferit de cel care le era familiar.
 • 30 octombrie, ora 18.00, Cinemateca Union: ”Nostalgia verii/ This summer feeling”. Sasha, o tânără de 30 de ani, moare subit în toiul verii. Dispariția acesteia îi apropie pe iubitul său, Lawrence, și pe sora sa, Zoé. Deși cei doi nu se cunosc foarte bine, suferința provocată de pierderea Sashei îi poartă împreună prin Berlin, Paris și New York. Trei veri petrecute în trei orașe diferite readuc lumina în viețile lor.
 • 30 octombrie, 18.15, Cinemateca Eforie: ”Latitudini/ Latitudes”. Olivia este jurnalistă de modă și călătorește prin toată lumea în căutare de noi tendințe, în timp ce José, un fotograf renumit, străbate lumea la rândul său, încercând să surprindă imagini impresionante în cât mai multe țări. Drumurile celor doi se intersectează în opt metropole, printre care Paris, Londra, Veneția, Istanbul și Buenos Aires.
 • 30 octombrie, ora 20.00, Cinemateca Eforie: ”Căpcăunii/ Les Ogres”. Membrii trupei de teatru ambulant Cehov Cabaret sunt departe de a duce o viață anostă. Își poartă poveștile dintr-un oraș în altul, iar caravana nu rămâne niciodată prea mult în același loc.
 • 30 octombrie, ora 20.00, Cinemateca Union: Solidream. Trei prieteni din copilărie își urmează visul de a parcurge harta lumii pe bicicletă și se aventurează într-o călătorie de 54.000 de kilometri. Ei înfruntă arșița deșertului Atacama și a Marelui Deșert Victoria, străbat Antarctica, îndură umiditatea junglei amazoniene, construiesc o plută ca să vâslească pe Fluviul Yukon, traversează platoul Altiplano din Bolivia și Munții Tian Shan din Kîrgîstan.

Ca în fiecare an, organizatorii au pregătit o surpriză. Spectatorii care vin la proiecțiile din festival pot pleca de la cinematograf direct într-o aventură cu destinație necunoscută. Compania aeriană BlueAir oferă biletele de avion, iar portalul de rezervări turistice Vivolis.ro face cinste cu cazarea la destinația finală.

Primii aventurieri vor fi decişi prin tragere la sorţi din rândul spectatorilor proiecției El Clasico (joi, 27 octombrie de la 20:30 la Cinema Eforie), iar tot ce vor afla iniţial sunt detaliile despre starea vremii la destinaţie şi ce haine trebuie să-şi pună în bagaje, iar la aeroport vor afla şi destinaţia către care vor decola. Anul acesta vor fi oferite trei astfel de aventuri cu destinaţie necunoscută.

Pentru detalii suplimentare urmăreşte site-ul http://hiptrip.ro şi http://facebook.com-hiptrip.ro.

Previous post

Canada cică este cea mai politicoasă țară din lume. Nu știu însă câți români ar aprecia asta

Next post

Promoție Qatar Airways. Reduceri de 40% pentru mai mult de 25 de destinații exotice

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.