„Curry” este mâncarea de bază din casele thailandezilor, deşi s-a născut în India şi Pakistan şi a fost adusă în Asia de Sud-Est de imigranţii din cele două ţări. Totuşi, felurile de mâncare făcute cu pastă de curry în Thailanda sunt destul de diferite de cele din India.

Thai curry 2

Ce este curry?

În esenţă, acest fel de mâncare se bazează pe pasta de curry, care este un amestec din mai multe ierburi, legume şi condimente cum ar fi ardei iute, lemon grass, galangal, usturoi, kaffir lime, sos de creveţi etc. „Red curry” este doar unul dintre zecile de feluri de curry folosite în bucătăria thailandeză. Această pastă poate fi cumpărată şi din magazinele româneşti. „Red curry cu pui şi bambus” poate fi gătită foarte uşor, iar majoritatea ingredientelor pot fi cumpărate de la rafturile cu mâncare exotică din hipermarket-uri.

 

Ce-ţi trebuie (pentru patru porţii)?

-400-500 grame de piept de pui dezosat

– 2 cutii de lapte de cocos

– trei linguri de pasta „red curry” (se găseşte în hipermark-uri, Mega Image etc)

– o pungă cu boabe de mazăre

– ardei iute

– un borcan de felii de bambus

– ulei din nucă de cocos (se poate face şi cu ulei obişnuit)

– o linguriţă de zahăr

– o jumătate de linguriţă de sare de mare

– frunze de kaffir lime (în hipermarket-urile din România nu se gasesc decât uscate)

– sos de peşte (opţional, în loc de sare)

Ulei de cocos

Cum se face?

Pieptul de pui este tăiat în cubuleţe cât mai mici, iar apoi se pune la prăjit în uleiul de cocos din wok. Separat, într-o oală, se pune la fier o cutie de lapte de cocos şi trei linguri de pastă „red curry”. Se amestecă şi se lasă la fiert aproximativ 3-4 minute.

Când carnea din wok este aproape făcută, se toarnă peste acesta compoziţia cu „red curry”. Se adaugă ardei iute tăiat fâşii (cantitatea este după gust), mazărea din pungă, feliile de bambus, a doua cutie de lapte de cocos, sarea de mare şi frunzele de kaffir. Se amestecă bine şi se lasă la fiert. Tot în această fază se adaugă şi o linguriţă de zahăr. Se lasă să fiarbă cam 10-15 minute. La final, se mai adaugă câteva fâşii de ardei iute, mai mult în scop ornamental. Se mănâncă cu orez fiert, preferabil de tipul „jasmine”. (Travel Zoom)

Red curry cu pui şi bambus 2

 

 

 

Previous post

Suferinţă şi marketing într-o ceaşcă cu cea mai scumpă cafea din lume

Next post

Turist în Viscri. De ce "Acasă la prinţul Charles" nu este încă o poveste de succes

2 Comments

  1. […] o lingură de pastă red curry sau pastă de […]

  2. […] prin 1970, când un şofer de autobuz din Glasgow a intrat într-un restaurant indian şi a cerut chicken curry, dar a fost nemulţumit de cum arăta acesta (era prea uscat). În acel moment, bucătarului i-a […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.