Gura Portiței, acea fâșie de pământ incredibil de frumoasă din Dobrogea, dintre mare și lacul Golovița, este un loc al contrastelor. Dar și unul dintre cele mai instagramabile locuri din România.

Dacă citești părerile oamenilor de pe internet, vei afla, fie că acolo este un complex turistic exclusivist, cu prețuri mari („cum să dai, frate, 36 de lei pe o porție de hamsii?”), fie că este o zonă sălbatică, unde marea și cerul îți oferă zilnic spectacole gratuite, cu lumini și culori pe care nu le întâlnești în altă parte.

Citește și: REDESCOPERĂ DOBROGEA. RĂSĂRITURILE DIN SARICHIOI, PE MALUL LACULUI RAZELM

Au dreptate și oamenii care spun că la Gura Portiței este prea scump pentru România, au dreptate și cei care spun că nu ar schimba locul acela pentru niciun altul din țară. Și așa cum se întâmplă întotdeauna, de multe ori părerile împărțite aparțin acelorași persoane.

La Gura Portiței poate fi scump dacă mergi la complexul Eden, construit aici încă din anii 90, dar poate fi și ieftin, dacă stai la cort și vii cu majoritatea proviziilor la tine.

Aceasta este și explicația pentru care în mijlocul verii, pe plajă sunt câteva zeci, uneori chiar peste o sută, de corturi, iar unele aparțin unor oameni pe care vara-i uită cu săptămânile la Gura Portiței. Nu este niciun loc amenajat special pentru corturi, dar plaja e mare, la fel și nevoia de distanțare fizică de celelalte persoane, mai ales în această perioadă.

Citește și: REDESCOPERĂ DOBROGEA (II). PLAJA SULINA SAU CUM TE DISTANȚEZI MAI EFICIENT ÎN VACANȚĂ

Cert este că în afară de complexul Eden nu ai alte locuri de unde să-ți cumperi mâncare, apă sau băutură și trebuie să treci cu șalupa înapoi, în Jurilovca, să-ți faci aprovizionarea. Iar treaba asta costă cel puțin 30 de lei drumul, un drum care durează cel puțin jumătate de oră.

Dar dincolo de micile dispute, Gura Portiței este unul dintre cele mai instagramabile locuri din România, dovadă și pozele făcute de fotograful Paul Antoniu care a fost săptămâna trecută acolo. Enjoy!

Corturi pe plajă, la apusul soarelui, la Gura Portiței
Gura Portiței
Copil pe plajă la Gura Portiței
Copac pe plajă la Gura Portiței
Cerul văzut de pe plajă la Gura Portiței
Copaci uscați pe plajă la Gura Portiței la apus
Apus de soare la Gura Portiței
Alergători pe plajă la Gura Portiței
Corturi și oameni pe plajă la Gura Portiței
Plajă la Gura Portiței
Femei în haine tradiționale lipovenești la Gura Portiței
Complex Eden, Gura Portiței
Cum se vede marea dintr-un cort la Gura Portiței


Dacă vrei să auzi și o altă perspectivă despre ce poate oferi turismul românesc în perioada pandemiei, ascultă episodul 7 din podcastul „Caia și Bejan. Călătorii: Este pregătită România pentru localizarea turismului?”, realizat împreună cu Hotnews.ro.

Acesta poate fi ascultat și pe SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsBreakerRadio Public.

Previous post

Caia și Bejan. Călătorii. Episodul 7: Ce poți să faci în România în timpul pandemiei

Next post

Redescoperă Dobrogea (IV). Sfântu Gheorghe din deltă: plaja infinită, câinii și ruinele

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.