Nu știu ce părere aveți voi de Qatar Airways, dar eu o consider una dintre cele mai bune companii aeriene cu care am zburat vreodată. Și pentru că românii beneficiază de o legătură directă București-Doha, noile rute anunțate de companie pentru 2016 devin foarte interesante.

Să începem cu zborurile către Asia de Sud-Est, mai exact Thailanda, una dintre destinațiile de vacanță exotice din ce în ce mai căutate în România. Începând cu 6 decembrie, vor exista 4 zboruri Qatar Airways pe săptămână din Doha către Krabi. Despre Krabi, mai exact Ao Nang (Krabi e capitala provinciei, stațiunea de la Marea Andaman se cheamă Ao Nang), puteți citi aici și cred că este unul dintre cele mai frumoase locuri din Thailanda. Iar faptul că veți putea ajunge acolo schimbând avionul o singură dată, în capitala Qatarului, este o veste foarte bună. Nu știu cum vor fi prețurile, dar biletul de avion până la Doha, dus-întors, este în jur de 350 de euro de persoană, dacă-l rezervați acum pentru săptămâna viitoare, ceea ce mă face să cred că nici până în Krabi nu va costa exagerat. În orice caz, eu aș sta cu ochii pe promoțiile companiei, care sigur vor veni în perioada următoare.

Tot în decembrie, linia aeriană din Qatar anunță deschiderea unei rute directe și din Doha către Chiang Mai, o altă destinație celebră din Thailanda.

Cam în aceeași parte a planetei, dar mult mai departe, mi-a mai atras atenția și noul zbor către Auckland (Noua Zeelandă) care va fi inaugurat pe 3 decembrie și, potrivit companiei, este cel mai lung zbor din lume.

Tot cu această ocazie, Qatar a anunțat și șase noi zboruri directe către Africa, unele destinații fiind spectaculoase. Iată-le:

-iulie: Doha- Marrakech (Maroc), de trei ori pe săptămână

– din 28 septembrie: Doha- Windhoek (Namibia), 4 zboruri pe săptămână

– din 12 decembrie: Doha- Seychelles – zbor zilnic

– anul viitor, în ianuarie: zboruri către Douala (Camerun) și Libreville (Gabon)

– în vara lui 2017 vor începe zboruri și către Lusaka (Zambia)

Marrakech este un oraș foarte cunoscut în România și se poate ajunge acolo cu multe alte variante, în schimb Seychelles merită toată atenția. Acest arhipeleag din Oceanul Indian este o destinație de vacanță destul de scumpă, iar inaugurarea zborului direct Qatar Airways din Doha s-ar putea să-i reducă substanțial prețul.

Deși mai puțin cunoscută în România, Namibia este o țară care crește de la an la an din punct de vedere turistic, deci și în acest caz oferta Qatar Airways s-ar putea să fie una demnă de reținut.

 

Previous post

Industria cruzimii sau de ce plătim pentru ”distracții” de care ne-am putea lipsi

Next post

Cazul Lubitz și ”drepturile pacienților” sau de ce s-a prăbușit avionul Germanwings pe 24 martie 2015

2 Comments

 1. Ioan Stefanescu
  12 martie 2016 at 14:43 — Răspunde

  In ce film ati vazut costul unui zbor dus -intors Budcuresti- Doha la 350 euro? Mai interesati-va.Pretul real este cel putin dublu.
  Circul frecvent pe ruta asta asa ca stiu ce spun.

  • 12 martie 2016 at 15:23 — Răspunde

   in filmul la care duce linkul pus pe site. linkul este catre site-ul qatar airways si exact atata facea biletul dus-intors Bucuresti-Doha.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.