Articole etichetate

mancare thailandeza

AsiaCulinare

Ce-ți trebuie? – Un piept de pui tăiat cubulețe – Un morcov tăiat felii – Un ardei gras roșu tăiat cubulețe mai mari – Câteva buchețele de broccoli – Câteva bucăți de baby corn (se găsește în conservă la hipermaketuri) – Salată Bok Choy (opțional) – Un ardei iute –

Citeşte mai departe
AsiaCulinare

Dacă ai chef să mănânci ceva ușor și foarte sănătos, fără grăsimi, poți găti unul dintre nenumăratele feluri de curry thailandez. Thai red curry se poate face cu pui, carne de vită (cu condiția să fie tăiată în fâșii foarte subțiri, pentru că timpul de preparare este foarte scurt) pește

Citeşte mai departe
PonturiStory

Ai văzut tu nişte preţuri mari pe internet, de la 2-3000 de euro de persoană în sus, ai citit pe undeva că trebuie să te vaccinezi împotriva multor boli şi, în plus de asta, ţi-a povestit şi vecinul care a muncit trei ani în Dubai că negrii miros urât. Nu

Citeşte mai departe
AsiaCulinarePonturi

Dincolo de plaje, natură, petrecerile legendare de lună plină sau localnicii săi calzi, Thailanda merită vizitată şi pentru mâncarea tradiţională. De fapt, mulţi sunt cei care spun că în primul rând pentru mâncarea sa tradiţională… Iată un Top 10 al felurilor de mâncare recomandate de bbcgoodfood.com celor care merg în Thailanda:

Citeşte mai departe
AsiaCulinare

Mâncarea de tip „stir-fried” ( adică prăjit în timp ce este amestecat), este foarte cunoscută în bucătăria asiatică, în special în cea thailandeză. Este un fel de mâncare care se găteşte rapid şi din puţine ingrediente, motiv pentru care s-a răspândit cu uşurinţă şi în lumea occidentală. Travel Zoom vă

Citeşte mai departe
AsiaCulinare

Sosurile şi condimentele din bucătăria thailandeză reuşesc să dea o savoare deosebită mâncărurilor pe bază de peşte. Reţeta de astăzi este foarte simplă, durează maxim 15 minute şi se găteşte atât cu peşte de mare, biban sau dorada, cât şi cu banalul păstrăv. Ce-ţi trebuie ? – peşte cu carne

Citeşte mai departe
AsiaCulinare

„Rat Na” este un tip de mâncare thailandeză, cu rădăcini în bucătăria cantoneză, care se găteşte, în mod obligatoriu, cu tăieţei din orez. În mod natural, prima condiţie pentru o „Rat Na” delicioasă o reprezintă nişte tăieţei din orez de bună calitate. Ce-ţi trebuie pentru patru porţii? – o caserolă

Citeşte mai departe
AsiaCulinare

Gai Pad Khing face parte dintre acele feluri de mâncare din bucătăria thailandeză în care produsul final depăşeşte cu mult suma gusturilor date de ingredientele folosite. Vei fi surprins, astfel, să vezi ce poţi face din piept de pui, ghimbir, nişte legume banale şi câteva sosuri care se găsesc în

Citeşte mai departe
AsiaCulinare

Mâncărurile pe bază de tăieţei prăjiţi, Pad Thai, sunt nelipsite de pe străzile din Thailanda, unde conceptul de „street food” este la el acasă. În ciuda numelui- Pad Thai înseamnă „tăieţei prăjiţi, aşa cum fac thailandezii” – acesta este un fel de mâncare de inspiraţie chinezească şi a fost adus

Citeşte mai departe
AsiaCulinare

„Curry” este mâncarea de bază din casele thailandezilor, deşi s-a născut în India şi Pakistan şi a fost adusă în Asia de Sud-Est de imigranţii din cele două ţări. Totuşi, felurile de mâncare făcute cu pastă de curry în Thailanda sunt destul de diferite de cele din India. Ce este

Citeşte mai departe