Cheap Air nu este doar un site cu ponturi excelente despre cum să-ți rezervi bilete de avion, ci oferă și recomandări interesante de călătorie. Spre exemplu, am descoperit un articol destinat backpackerilor americani care vor să viziteze în acest an Europa și vor să evite destinațiile clasice, scumpe și aglomerate. România este la poziția a treia pe această listă dar, după cum ne așteptam, nu este recomandată pentru București, litoral sau Delta Dunării, ci pentru Sighișoara, nordul Moldovei și Maramureș.

Iată mai jos cele 10 destinațiile low-cost care se adresează însă tuturor preferințelor. Sunt bune și pentru cei care caută locuri istorice și muzee interesante, dar și pentru iubitorii de festivaluri, viață de noapte, delicii culinare, bere ieftină etc.

Santorini 1
Santorini

1. Insulele grecești

Cheap Air au inclus insulele grecești în vârful topului pentru plajele senzaționale, mâncarea ieftină și bună și locurile de party. Sunt nominalizate aici insulele: Santorini, Paros, Ios, Mykonos.

2. Regiunea Cornwall, Anglia

În perioada verii, turiștii ar trebui să evite Londra, scumpă și aglomerată, și ar trebui să încerce regiunea Cornwall, care este mai autentică și mult mai puțin costisitoare decât capitala Marii Britanii. Cornwall este la cîteva ore distanță cu trenul de Londra, iar un loc de cazare, la plajă, recomandat este hostelul YHA Treyarnon, unde un pat costă 15 dolari pe zi, cu mic dejun inclus.

Sighisoara
Sighisoara

3. România

După cum spuneam, Cheap Air nu recomandă Bucureștiul pe care-l consideră cu indulgență un oraș aflat la nivelul celorlalte capitale europene. În schimb, alte locuri din țară sunt văzute ca uluitor de frumoase și ieftine în ceea ce privește cazarea și mâncarea. România nu este aglomerată în timpul verii ca în majoritatea destinațiilor europene, iar distanțele pot fi parcurse cu trenul. Sunt recomandate orașul medieval Sighișoara, castelul Bran, bisericile din lemn din Maramureș și bisericile pictate din nordul Moldovei. Articolul menționează și comunitatea romă care are o istorie și cultură proprie și recomandă pentru cazare un hostel cu specific țigănesc, unde o noapte costă 14 dolari. Este vorba de Gypsy House Hostel at Gabor din județul Mureș, aflat la 40 de minute distanță de Sighișoara. 

4. Budapesta

Capitala Ungariei este renumită pentru așa-numitele ”Ruin Pubs” Szimplaker și Holdudvar, piscinele și bazinele de la Szechenyi Baths și concertele de trupe rock și pop care au loc aici toată vara. Hostelurile sunt curate și prietenoase, iar backpackerii americani sunt îndrumați să stea mai degrabă în Pesta, unde viața de noapte este mai agitată, în timp ce Buda este frumoasă dar foarte liniștită.

5. Cracovia, Polonia.

Cracovia are multe de oferit, la prețuri foarte bune. Centrul istoric este minunat, are unele dintre cele mai largi piețe din lume, castelul medieval Wawel, mâncăruri tradiționale delicioase și o istorie bogată. Cracovia este la o oră distanță de Auschwitz, fostul lagăr de concentrare nazist, unde poți să faci o vizită de o zi. Este recomandat hostelul Atlantis care costă doar 9 dolari pe noapte.

Cesky Krumlov
Cesky Krumlov

6. Cesky Krumlov din Cehia

Este un oraș medieval din sud-vestul Cehiei, preferat capitalei Praga, ce este foarte aglomerată și destul de scumpă în perioada verii. Cesky Krumlov este la două ore distanță cu autobuzul de Praga. În acest orășel poți mânca mâncare autentică locală, poți să stai într-o casă de oaspeți medievală și poți să te plimbi prin împrejurimi. Air Cheap recomandă Hostel Havana care costă 15 dolari pe noapte.

7. Riga, Letonia.

Riga este recomandată pentru că este ieftină cu o viață de noapte trepidantă care rivalizează cu orice oraș din Europa. Ca loc de cazare este recomandat Riga Hostel unde un pat costă 6 dolari pe noapte.

8. Istanbul

Deși Istanbulul nu mai este la fel de ieftin cum era pe vremuri, totuși climatul politic actual complicat duce prețurile în jos, spun experții Cheap Air. Ca loc de cazare- Rapunzel Hostel, unde un pat costă 22 de dolari pe noapte, cu mic dejun inclus.

Napoli (sursa: expedia.com)
Napoli (sursa: expedia.com)

9. Napoli.

Deși americanii care vin în Italia nu au obiceiul să sară peste Roma și Veneția, Air Cheap recomandă mai degrabă Napoli. Pentru ruinele de la Pompei, pentru centrul istoric care face parte din patrimoniul UNESCO și pentru mâncarea napoletană care este fabuloasă. Loc de cazare: Hostel of the Sun unde un pat costă 20 de dolari pe noapte.

10. Madrid

Capitala Spaniei are prețuri decente pentru categoria orașelor din Classic Europe (toate celelalte sunt mult mai scumpe). Mâncarea este relativ ieftină, iar orașul are o mulțime de obiective din categoria must-see (Muzeul Prado, Puerta de Alcala etc). Un hostel recomandat este Las Musas Hostel unde o noapte costă 17 dolari.

 

 

 

Previous post

Wizz Air anunță zboruri directe din Suceava pentru Italia și Marea Britanie

Next post

TAROM lansează curse directe Iași-Madrid

3 Comments

  1. […] Capitala Ungariei este renumită pentru așa-numitele ”Ruin Pubs”…citește continuarea pe travelzoom.ro […]

  2. […] FeaturedPonturiRomania […]

  3. 27 martie 2018 at 10:19 — Răspunde

    Este una dintre destinațiile mele cele mai bune de a călători în acest an. Călătoria spre Europa în toamnă adesea înseamnă mai puține mulțimi, linii mai scurte, vreme idilică și cu cele mai bune oferte și merită vizitate oricând din an, în funcție de vremea să se bucure, vacanță și interes pentru activități culturale.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.