Tot mai multe țări din lume ridică în aceste zile restricțiile de intrare pentru persoanele care sunt vaccinate anti-COVID-19 cu ambele doze și au așteptat să treacă și numărul minim de zile pentru dobândirea imunității complete. În aceste condiții este previzibil ca în perioada imediat următoare să asistăm la un val de relaxări și din partea altor state în ceea ce privește călătoriile.

Un lucru bun de știut dacă, de exemplu, te întrebai ce poți să faci cu adeverința de vaccinare descărcată de pe site-ul https://adulti.renv.ro/users/login.

Danemarca

De la 1 mai, toate persoanele vaccinate complet pot intra în Danemarca fără să mai dovedească faptul că au fost testate negativ cu un test PCR.

Ce spune MAE:

PERSOANELE VACCINATE COMPLET (persoanele adulte care au minim 18 ani împliniți) – indiferent dacă au rezidență permanentă în Danemarca sau în România – nu mai trebuie să dovedească efectuarea unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Danemarca (indiferent dacă intră în acest stat pe cale aeriană, rutieră sau maritimă).

Ulterior intrării pe teritoriul Danemarcei, măsura autoizolării nu mai este obligatorie. Vaccinul administrat trebuie să fie efectuat într-un stat membru al Uniunii Europene / Schengen și să fie autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Este necesară trecerea unei perioade de minimum 14 zile și maximum 180 de zile de la data administrării ultimei doze. Pentru detalii suplimentare privind condițiile de intrare pentru persoanele vaccinate (de exemplu documentul care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19), se recomandă consultarea constantă a paginii de internet: https://en.coronasmitte.dk/rules-and-regulations/entry-into-denmark/fore… sau contactarea Poliției Daneze la numărul de telefon: +45 7020 6044”, se arată pe site-ul MAE.

Grecia

Grecia se pregătește pentru reluarea sezonului estival care va începe în această lună. Deja, cetățenii români care s-au vaccinat cu ambele doze pot călători în această țară.

Potrivit MAE, se poate intra în Grecia pe cale rutieră – prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas și Makaza-Nymphaea (accesul prin cele două puncte de trecere a frontierei fiind posibil în intervalul 07:00-23:00) și pe cale aeriană, prin orice aeroport, intrarea fiind permisă numai cu prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen, sau cu prezentarea unei dovezi care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului.

Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză. De asemenea, este necesară completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în acest stat.

Islanda

Cetățenii români pot intra în Islanda dacă pot prezenta un certificat valid de vaccinare sau un certificat că s-au vindecat de COVID-19, conform reglementărilor aplicabile la frontieră.

Croația

Un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, dacă au trecut cel puțin 14 zile de la cea de-a doua doză de vaccin sau de la doza unică (în cazul vaccinului care se administrează într-o singură doză) îi ajută și pe cei care vor să călătorească în acest moment în Croația.

Muntenegru

Dovada privind administrarea celei de-a doua doze de vaccin împotriva COVID-19 trebuie să fie eliberată de o instituție medicală și să rezulte că vaccinul a fost administrat cu cel puțin 7 zile înainte de intrarea în Muntenegru, potrivit MAE.

Arhipeleagul Madeira

Deși până pe 16 mai în Portugalia este decretată „stare de calamitate”, acest arhipeleag din Oceanul Atlantic a relaxat regulile de călătorie pentru persoanele vaccinate.

„Pasagerii care prezintă un certificat medical emis în ultimele 90 de zile, care atestă că persoana în cauză s-a vindecat de COVID-19 sau un certificat care atestă că titularul său a fost vaccinat împotriva COVID-19, în conformitate cu planul preconizat și respectând perioada de activare a sistemului imunitar prevăzută în Rezumatul Caracteristicilor Produsului”.

Seychelles

În Seychelles, faptul că ești vaccinat te scutește de perioada de carantină, nu și de obligația efectuării unui test PCR.

Potrivit MAE,

  • Cetăţenii străini care au efectuat un vaccin complet anti-COVID-19 cu cel puţin 14 zile înainte de sosirea în Seychelles obţin permisiunea de intrare, fără necesitatea de a efectua măsura carantinei. 
  • Toţi cetăţenii străini trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu 72 de ore anterior sosirii în ţară pentru a obţine permisiunea de intrare. Pasagerii pot fi supuşi unor verificări privind simptomele specifice COVID-19.

Maldive

Călătorii care au primit cele două doze de vaccin COVID-19 (recunoscut de OMS) cu 2 săptămâni înaintea călătoriei sunt scutiți de prezentarea unui test negativ PCR la sosire și nu vor fi supuși carantinei la sosirea în țară.

Previous post

Poți să călătorești în Grecia cu adeverința de vaccinare?

Next post

This is the most recent story.

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.